LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Selasa, 30 Ogos 2011

Selamat Hari Raya Beloggerz

aku curi kat google lagi..

Dulu Pak Cik nie yang sampaikan Pengumuman Raya kat kita .. ramai yang xkenal siapa dia .. dia Tok Lang aku tau dak ? sedihnyer .. dia dah pencen .. hangpa tau apa .. rindu dia lah .. :’( walaupun dia sekadar Tok Lang ‘angkat’ aku .. dia tetap di hati aku .. mcm kata Dato’ NC YuAiTiEmm… “Tok Lang sentiasa dihatiku”… baru sweet + AWESOME!!


Tapi xpe .. Datuk Syed bagi pengumuman raya tahun nie pun xpe .. sebab raya tahun nie lengkap segala benda alah .. walaupun lemang xbyk mcm tahun lepas aku bakar … & umah aku jugak kena serbu YB Adun semalam .. tapi bukan orang lain .. Pak su Ir. Nawawi jugak .. ^^,



Kesempatan nie nak ucapkan semua belogger yang selalu dating di belog aku..



Byk lagi .. tapi tetiba ada orang datang nak meraya lak ...huhu...

Ahad, 28 Ogos 2011

Jumpa Orang Femes Belog


Assalamualaikum w.b.t

Huhu .. “jumpa orang femes belog” … kali nie entry khas untuk seorang belogger femes yang berada di LANGKAWI .. Gua xtahu la dia perasan gua or x.. sbb dia kan femes .. mana lah nak kenal gua nie .. lagipun dia sorang yang chumel-chumel gitu…

Cuaca kat LANGKAWI sekarang agak kurang memuaskan lah .. nak cari baju raya pun susah … hujan je memanjang …LANGKAWI PARADE , BILLION , LANGKAWI FAIR , AIRPORT & JETTY POINT … itulah tempat yang di penuhi orang ramai .. sampai LANGKAWI nie berat sebelah … *eh,,yeke ?? sesuatu sgt

Ok,, berbalik pada situasi “jumpa orang femes belog “ … Ini situasi semasa kat LANGKAWI FAIR & BILLION di Kuah .. keadaan kat luaq mmg hujan lebat giler… sambil menunggu akak gua tgk-tgk DVD at kedai video , gua layan kejap kerusi urut INTELL ..Isemen…this is best bro! sedap je gua rasa .. tetiba pas abis je gua di urut-urut kerusi buatan manusia mana entah .. tetiba sekecil molek bertudung shawl hijau masuk dgn keadaan yang basah .. gua tgk la dia .. (dalam hati gua) “macam penah tgk je si chumel nie ??” Ha’aa….dia lah tuh … macam adik gua je … huhu… *sori… ^_^

Tapi dia mmg seorang yang chumel lah… walaupun beza umur dia ngn gua just 2,3 tahun je .. but, dia mcm natural beauty .. Chumel-chumel … AWESOME ! aku kasi tau Abang Zam nie mesti dia jeles.. sbb dia beria-ria nak datang LANGKAWI jumpa dia … agak-agak dia baca x entry gua ? HAHA! Kompom la x kan… entah btl ke x entah mata aku hari nie .. lantak lah.. =,='

Nak tahu siapa ??

Orang LANGKAWI lah…huhu

Dalam belog dia mesti ada lukis-lukis patung berwarna pink!

F**KING AWESOME gituh…

Eh,,malas pulak aku nak buat teka-teka nie…

Haa niee….


YUYU ZULAIKHA orangnya…
^^,

Sabtu, 27 Ogos 2011

Perjalanan Balik Kampung

YES ! YES ! YES ZA ! Gua dah sampai LANGKAWI bai .. HUHU ! penat giler sech .. dah sampai xrasa penat pulak .. time dalam keta dari SEGAMAT ke KUALA PERLIS dah macam nak mati .. mengantuk yakmat … Around 16 hours gak la .. Apa yang best dalam pejalanan gua jumpa Volkswagen Kuning bai kat Lebuhraya Karak .. sgt AWESOME ! mesti korang teruja kan kalau dapat jumpa juga .. tapi dengan dukacitanya ianya adalah mimpi semata-mata … HAHAHAHA!

*p/s : xpayah nak maki aku sangat la kan .. :p

Tadi gua sampai LANGKAWI dgn keadaan yang hujan lebat di tengah laut .. lebat yang tersangat .. nak je aku berenang mcm MALIK MAIDIN utk cipta rekod baru .. wink!wink! *cehhh….bajet je lebih.. perasan punya mamat!

 Iklan : "apa kena mengenakan ?"
 btw, this tema my family tahun nie raya.. ^_^

Macam aku cte kan dulu si M sekarang semakin berkeliaran ke sana sini .. bila berhenti je at trafik Light mst ternampak si M yang putih Gebu .. xpun mesti yang merah melepak ! tersangat FU**KING AWESOME ! asal orang xbuat cabutan bertuah RM 1 belian dapat si M …? kan bagus tuh.. ^^,


Hari nie sangat best .. gua 1st time berbuka bersama Family tercintan ! tapi gua terpikir la NDO .. hopefully dia pun dh sampai kat umah .. wlpn aku xkuar g bazaar ramadhan hari nie .. mak & akak gua hidang mknn byk giler.. biasa la .. anak dia yang sorang nie dah x balik 4 bulan kot .. sapa x sayang anak kan .. masa balik cam biasa la gua sayang pipi mak & akak gua ..

Pape pun nak bagitau yang gua pun dah sampai rumah lah .. asyik korang je post at FB tuh .. :p

Jumaat, 26 Ogos 2011

Rumate Kesayangan

SEKALI LAGI AKU DI TINGGALKAN OLEH JEJAKA YANG KEJAM… PHETOM, NEUTRON & SUMMIT!!

Inilah salah sorangnya….


Opsss….sori..sori… huhu!



ini baru betul...

 inilah MEREKA! hari tu dah WANTED!
musim perayaan ini depa buat hal lagi...

Depa nie bab tinggal aku suka lak tuh…siap MENGAN*ING aku…
Xpe cekkk!! Xnak bawa COKLAT kat hangpa…padan muka!!! Weekkpp!
Terimalah padahnya….

Di sebabkan aku xtahu nak buat pape,,,aku dah kemas bilik seperti mahligai seorang putera RAJA…so, nanti hangpa BANK IN kat aku sorang RM50 sebagai duit raya..kalau xpun… nanti naik lepas raya hangpa bawa la… xpun bawa kuih raya 2 lori, xpun bawa je semua yang ada…xpun bawalah diri hangpa tu utk aku belasah cukup-cukup! *brapa byk “xpun” la.. =,=

Harap-harap akak aku datang cepat cikit sini….

INI PESANAN utk PEMBACA BELOG INI

Hangpa kalau Nampak 3 orang nie kat dtg rumah korang tutup pintu masa raya..dia panggil ‘salam’ korang cakap je ‘orang xde’…

BUAT, JANGAN xBUAT lak tau…HUHU!

Baru AWESOME masa raya tanpa MUKA-MUKA penjenayah “SUKA TINGGAL RUMATE SENDIRI”

OK,,xnak UCAP HARI RAYA LAGI baru CUTI… :p

Khamis, 25 Ogos 2011

Balik Kampung Halaman



Assalamualaikum…

Oh..my hometown!!!

Tengok pada title entry pun hangpa malas nak bacakan? Sebab semua nak cte pasal balik raya.. Yela…aku nie budak kampus… hangpa sapa lak nak aku compare kan…semua retis-retis..nak pulak baca aku punya entry nie…

Aku pun nak balik rumah jugak! Ingat hangpa sorang je nak balik..? rumah aku dekat je dari SEGAMAT ke LANGKAWI.. 'memang dekat sgt'.. 2 jam pun dah buleh sampai…xpun kalau nek JET PRIVATE aku 30 MINIT je.. Sangat AWESOME!! Aku nie anak angkat Ratu Elizabeth…hangpa kompom xtahu kan?? *sesuatu sgt mamat nie kan…=,=’ (macam sial lah…puihh!)
 Fuuyooo...Lamanya aku xturun sawah padi dengan ayah aku...rindu pulak..


Walaupun tiket bas aku xdapat beli also hampir xdapat balik,,harap2 kak aku dari skudai datang amik aku kat SEGAMAT nie..dah la xde air,,Karen pun kenkadang terputus… jangan tya budak UiTM Segamat beratur kat toilet PETRONAS panjang kenapa...tersangat DAMMM!!!


Akak YUYUZulaikha pun dah kenal aku…so,buleh pulak dia kim salam kat AbangZam semalam kat FB.. Aku carik kau zam xde pulak jumpa..mana kau pergi huh?? Baru nak sampaikan salam(Iklan jap weirk!)

Ini aku pelik…


Woi hangpa!!! mengLIKE LIKE pulak..balas dendam ke aku LIKE semua status yang ada kat HOME FB aku…Jum ar kalau nak versus LIKE ngn aku! Nie The King Of LIKE hangpa tau ark!

Rabu, 24 Ogos 2011

Wordless Wednesday #3



Gua bukan staff CoolBlog ok!!! =.=
Hina sangat ke baju Wing aku nie haa...
FuuuK sapa yang katakan..
jeles la tu... :p

Selasa, 23 Ogos 2011

Terima Surat Cinta

Balik terawih terus hapdet post yang di taip!

Hari nie aku kuar kelas lambat sebabnya aku student yang amat-amat di sayangi lecturer… lecturer aku tahan aku sampai jam 6.30 petang bersama group tersayang si ceplos & buku teks…tersangat awesome lecturer Finance aku! Sayang ketat-ketat!! Bila sampai pasar kat depan pintu pagar UiTM tetiba kawan aku cakap “ aduhai,,pasar dah bungkus tikar nak balik, F**K sgt….!” Aku balas,, “ko dah buleh buka posa dah..” =.=


Ok..memandangkan sekarang stdent pun dah balik musim cuti perayaan dengan rasa sesangat iri hati aku tengok depa heret beg sambil melambai-lambai berkata “ bye-bye baby,,,love u so much,c u after raya,,mohon maaf ye kalau ada salah silap…” Oh tersangat SH*T! senang-senang je dia baby kan aku…nak je aku penabuh 2 3 deh… kasi kaw-kaw punya…tahu la umah dekatkan… tersangat DAMM!!! Tggu raya baru mintak maaf ok!

*p/s : jgn tiru aksi ini,jaga perkataan anda..(pesanan ringkas dari ustaz Alwisumit)

Oh..LANGKAWI, kali nie cek balik lambatlah..xsempat nak lepak ngn akak Yuyu Zulaikha.. dia dah sampai mggu lepas..aku je lambat..wait for me ok..huhu…tapi xpe..ada masa kita lepak..*sesuatu sgt… ngee..

(Iklan *gmbr dari FB)
Thanks to akak HZ sebab aprooooove gua!
walaupun asyik tersebut je nama akak kat belog 
harap dpt jumpa lagi di PGN nanti

Tapi xpe,,memandangkan aku sorang yang sayang UiTM, also balik lewat kali nie..tetiba aku terima surat Cinta yang pertama dari orang tercinta!! O’goshhh….tersangat-sangat suka…seolah-olah kambing jatuh dari langit…”kedeboo0k!” maklumlah..orang bukan HOT nak kipas tiap-tiap hari…cool tu ada la… ^^

 Wow...penuh dia tulis alamat kampus...

Cantik gambar budak page depan! 

“Orang yg berjiwa merdeka, tidak gentar mghadapi tggjawab.Dan Kemerdekaan jiwa yg disertai dgn kemerdekaan budi, tidak dapat dibeli dgn harta benda & kedudukan yg tggi”-HAMKA

Salam Aidilfitri dengan tulus ikhlas dari :

Terima kasih Ayahanda Dato’ Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar & Datin Prof. Dr. Hanizah Ab Hamid atas kata-kata semangat itu!

UiTM Sentiasa dihatiku..”dalam darahku UiTM mengalir”

AnakandaTercinta

Isnin, 22 Ogos 2011

Contest : Aku Dan Jalur Gemilang

1st dia soh cte..


ok,Sini gua nak cte ckt!!


Dulu gua merupakan Mat rempit Sejati bai…korang apa tahu… tgk je muda poyo…mat stdy, mat skema, yang penting jiwa mesti tetap mau MERDEKA! Gua rempit sana-sini..wheelie, weekend pun gua tahu… Adik gua pun tepuk tgn tgk gua buat semua tuh… terbaik ark! Basikal rempit gua cantik kot.. *anda terkena lagi kan…HAHAHA! & basikal gua jadi gilaan ramai gurl-gurl kat kolah… biasalah gua kan versetail…awesome lagi!



 Bersemangat membawa Jalur Gemilang (Iklan 1st)


Dengan berbasikal ke sekolah mengibarkan jalur gemilang yang terpacak di belakang basikal… tersangat-sangat awesome!!! Mat saleh siap amik gambar lagi bai… mat saleh xleh ckp la byk mana kalau kat tempat gua tuh… kalau dtg LANGKAWI jgn buat jakun or tekejut beruk lak bila tgk ramai pelancong luaq negara..*entah2 gambaq gua sekarang jadi pameran kat ratu Elizabeth! orag jual juta2..pehhhh!

Pernah tgk gerek mini x?

If xtahu mmg korang bukan seorang yang xpandai naik basikal…kompom aku katakan!  Gua nak guna loghat kedah senang ckt.. gerek gua warna merah,rim depan belakang warna putih, matgat krum, siap ada raga kat depan bai,,Nampak ayu gitu… ala-ala Lisa Surihani >.< sgt SH*T!! xde orang lain nak samakan kan?

cantik x? huhu...google sgt membantu..wink!


Gua konvoi ramai2 kot malam MERDEKA tuh..pak polisi tgk je,,xleh kata pape..HAHAHA! *ok..jgn tunjuk F**K kat dia..dia bekerja kot! Xleh belah gerek basikal kawan gua rantai putus lak..cian dia,,kitorg xmacam mat rempit skrg,bila kwn excident teros belah..kitorg tolong tundakan dgn akar pokok kot…huhu…boleh bayangkan x? baik x gua?? Wink! Wink! Untungkan dpt kwn mcm gua…HAHAHA!


Yang penting kitorang dapat tgk bunga api kedebab0oo! Kedebab0o..! baru syok! Ada fight! *tetiba versi KLgangsterz!! =.=


Geng Sempana Riau (Iklan  ke-2)

Pape pun member gua sekarang semua orang Berjaya… xde yang mati katak tepi jalan kerana merempit MOTOR.. but diorang kat IPT sekarang… 
GLAD BE YOUR FRENZ,,miss you all!!

Ceria x gua?? Huhu (Iklan penutup!)

Gua nak tag semua pembacaan entry CONTEST : AKU DAN JALUR GEMILANG gua kali nie…tahu,ramai akan juin.. this is best bro! HUHU!

 Semangat Tetap Ada
Awiekashi

Ahad, 21 Ogos 2011

Sayang awak si comel



“Alaaaaa…video? kalau berukband, streamyx or p1max xpela… kalau cmnie xbuleh la aku tgk…” - kata2 seorang yang guna Wifi yang ciput kelajuannya seolah-olah baby 4bulan yg dah buleh merangkak laju lagi dari tu…

* eh,,yeke? Sesuatu sgt..

Alangkah bagusnya kalau ada adik secomel mcm nie & brilliant otaknya…
Best hidup mak bapak diorang!!

Dari kecik dah pandai jaga adik….

(selamat beribadat fasa ke-3 bulan ramadhan)

Sabtu, 20 Ogos 2011

First Giveway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia



Inilah Banner Group!

Benda simple but hasil lumayan…sumpah aku aku xtipu..try n error jelar..ngee


Join group Rakan Blogger Klik1Malaysia di facebook ?
Ok,,settle dah!

Korang digalakkan untuk ping (daftar) blog korang di website Klik1Malaysia ?
Aku? Pun dah settle…senang je kot! Email jelar..

Ok..semua dah siap pun…senang je kan?? Korang tunggu apa lagi…
Sponsor punya blog ramai giler…PEMENANG seramai 66 orang..

“Giler ramai!!!”

Itu yang aku katakan…
Hadiah semua style2…xcaya..korang usya cepat belog TengkuNizam!

Sebenarnya rasa mcm semua nak amik hadiah-hadiah tu…hahaha!
Bapak tamak aku ni kan? Xnak kasi orang lain lak tu..

pendek cte sapa terbaca entry nie,,ringan-ringan tgn utk menaip & juin k..huhu




Jumaat, 19 Ogos 2011

Segmen Awiekashi Studio's : Jikalau Aku Sorg Boy/Gurl...

Xpenah-penah aku buat segmen mcm nie…bkn setakat xpenah, 1st time aku buat segmen .. Dulu aku asyik layan aku punya ex-rumate punya segmen (AbangZam). Tapi skrg dia dah famous,,huhu…dari dialah aku terdetik buat belog nie..

jgn lupa banner nie!
korang punya entry...kasi link yg penting!
tarikh tutup : 21.08.2011 (9 malam)

Ok..senang je segmen nie.. xde paksaan utk juin aku punya segmen… bak kata Abang Zam,”chill lah,weekend kot!” so,apa lagi..party ronggeng lah…HAHAHA!

Contoh 1 : Jikalau aku seorang gurl..kompom ramai minat aku,,dah la tinggi lampai,berat pun ringan,,aku mkn 2 talam pun still ngn pinggang ramping nie,,gurlz2 len dlm kelas jelez je tgk aku…kalau nak ukur tinggi ngn akak Hanis Zalikha, aku pun buleh jd modeling…huhuhu! Tinggi dah 179cm,berat 56kg..dah cantik…! Wow,,tentu tertawan si jejaka melihat aku… *eh,,yeke…agak sesuatu…

Ok,,itu contoh “pendek” gurl
Korang buat panjang ckt…baru ada feel~
Euwww~ HAHAHA!
Kalau boy lak :

Contoh 2 : Jikalau aku seorang boy..kan best dapat tendang-tendang bola famous mcm Islamio Ronaldo..xpun mcm Safee Sali ke,,famous doe.. awesome giler! Xpun jadi pelakon,sbb darah aku keturunan Hindustan. Tambah pula abang pupu aku nie Hitrik Roshan…perghhh….cair abis cewek2 kat luar sana…
HAHAHA!

Rasanya tu je kot…bukan ada apa pun,boring-boring hujung mggu kan… bedal sudah..kalau juin tu, letak lah link kat komen sini yerk! Buleh aku usya-usya korang punya pulak…Ada bran??HUHU..juum juin..

Khamis, 18 Ogos 2011

JB-SEGAMAT


“JB-Segamat…JB-Segamat….” Laungan pak cik kat stesen bas….mcm biasa lah…nak dengar lagi best bila musim raya nie,,sampai diorang pun kering tengkak & minum depan khalayak ramai dengan selamber…itulah mereka.. *ok,rekaan..jgn percaya…korang ckt2 nk percaya je… pikir logic la yerk..huhu…bulan posa kot…

Kali nie gua bukan nak cte pasal balik raya lagi,,trip pun bukan,,rumah pun bukan…gua bukan orang JB ok..saya budak pulau… pulau di Utara semenanjung Malaysia..huhu(best bila dgr lagu raya time nk balik nie…)


Gua tinggal kelas lagi beb! Sakit giler nak catch up! Serious shit! Otak dia.. satu hari prjalanan dari segamat(2.30pm) ke UiTM JB(6.30pm) n balik UiTM segamat around kul 10.30pm sampai kul 1.40am.. Bila sampai dah mcm otak nie dah biul mcm telan panadol 2 papan..terbaik giler… & tggu bas UiTM seterusnya ke sggah sahur ke Taman Student NR..

 meeting di UiTM JB

Situasi makin kucar-kacir bila Medan Selera Siswa xsediakan mkn,,dia silap tarikh…wahhh,,,gelabah babun dah kami di buatnya…Timbalan Rektor dah gerak kot…kul 1am lg..kitorg terpaksa paksa NR cafĂ© buat jugak mknn utk 100 person dlm 40 minute..ok,Alhmdllah..panas mkn tu..

Dah settle,sampai kat taman jln bercampur,,OMGeee~ byk pulak jlnnya,, mcm2 nama jln,*asal la taman nie sebelah je ngn taman lain,,jauh la ckt… nak je kata… Sial lah…puih!!(aQimie Ceplos entry)…

Dalam rumah Student NR (Haikal,Atika,Che wan,Hariri)

Kul3am until 5am baru settle kitorang punya agihan makanan sggah sahur… But,ada gak yg terlebih mknn,,,ending sggah umah terakhir iaitu saudara syarifuddin..dlm umah lebih kurang seramai 25 person above kitorang bersahur sama-sama ngn Tim.rektor..

Tim.Rektor n penolong pndftar HEP berangkat pulang

Dah sampai kolej xdapat tido lak,,on9 until kul 7.30am..kul 9.00am bangun n pergi kelas kul10am..SUKA! SUKA! Giler SUKA!

*disebalik SUKA, damn! damn! damn! masuk kelas kena tya member sebelah,,,nasib la dpt catch-up dgn PANTAS n EFECIEN! Huhu…menarik pulak main kira finance! jd xmengantok.. 

Perkataan paling best dari rumah student NR

“SAYANG MPP!!!”

Huhu…terasa diri kami di hargai…thanks semua…

“kebajikan anda tanggungjawb kami!”

“TRANSFORMASI PEMIKIRAN MENJANA REVOLUSI BANGSA”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...