LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Khamis, 13 Oktober 2011

KAFA Life

“Alif….ba…ta….” itulah tiap-tiap hari semasa di kelas KAFA ataupun mengaji malam … huhu..rindunya … sampai la buleh baca Al-Quran & “yasinnn…..~” sadakullah… huhu… tak pandai nak taip dalam rumi nie… kang salah pulak hangpa baca.. muahahaha! *ok..ok..dah..melebih pulak gelak…

Sebenarnya aku teringat akan ustazah aku … :’) dulu aku adalah buta baca doa Qunut… bila amali solat, aku di paksa menjadi Imam di depan… dari tak pandai… aku terpaksa hafal dan berjaya menjadi best student… HAHAHA! *ops…teriak pulak…maap3….

Terimalah budak mengaji di abad ini... ^_^

Bila malam jumaat je mesti aku selalu terbayang benda-benda lepas waktu kecik-kecik… tak tahu la kenapa… kalau korang tengok je…post entri malam jumaat mesti kisah flash-back je kan??

Yang aku paling tak lupa senior aku nie… kelas kami sebelah-sebelah je.. kenkadang combine sekali dengan pelajar tahun 5,*aku masa tu standard 4,Nampak cikit Omputeh… bila nyanyi lagu “anak nabi kita”… mesti ada back-up singer… huhu… macam-macam dia tambah hujung ayat lagu… aku skip kan la…

 “ …..kasim,Abdullah, Ibrahim,Fatimah,zainab,roqaiyah dan umi kalsom,,jeng...jeng…jeng!”

Tapi seriously sedap…best Oo..bersemangat kami nyanyi… Nama dia Ismail,tapi nak glamour cikit cam Omputeh buleh called IS…or ISMA…wakakaka…! Tak de lah… :)

KAFATheBestClassMengaji ;)

53 ulasan:

Cik Tetra berkata...

bagus anak encik othman ni..eh tmpt kau pnggil KAFA..tmpat aku panggil PAFA..

AwieKashi berkata...

huhu...lebih kureng la tu... :)

Noor Adibah Binti A.Latif berkata...

alololo.. mengaji yek ..Alhamdulillah.. syukur! heeee :)

Cik Tetra berkata...

yup2..

AwieKashi berkata...

@Ibah
aminnnn!!!

@cik tetra
apa makna PAFA?

sis92 berkata...

mari mengaji :)

WaWa ★ berkata...

bagus bagus . calon suami yang soleh ni :)

#dah boleh kawin ni . HAHAHA .

azwa berkata...

laki reti ngaji nampak nsem tau! *banggelettew!* HAHA

AwieKashi berkata...

@sis92
jum...jum...best nie... :D

AwieKashi berkata...

@wawa
tak nak khwin lagi...
nak belajar & kerja dulu...
HOHOHOHO!

AwieKashi berkata...

@azwa
make me blushing....

*ok...cepat muntah....

Cik Tetra berkata...

maksud PAFA- Penilaian Asas Fardhu Ain..KAFA ape maksud dia??

AwieKashi berkata...

@cik tetra
Kelas Agama Fardu Ain kot..
muahahaha

Cik Tetra berkata...

owh...laaaa same je maksudnye..cume lain sebutan je..hek elehh..muahahaha.. :D

AwieKashi berkata...

hehe...yela tuh...
nama je lain...sama la mcm gobok=almari...
HUHUHUHU!

Cik Tetra berkata...

hahaha..tuh la..yeah gobok.!! :D

AwieKashi berkata...

hambikkk!!!
johprian la sgt kannN~

Cik Tetra berkata...

ofcoz la..org johor ok! :D

AwieKashi berkata...

yelaaaa~~
hammmbikkkkkk!!!!
tahu la xde geng langkawi...
pgil yuyu zulaikha kot..
huhu

Cik Tetra berkata...

hahaha..gedik seh nak panggil yuyu segala macam..nak panggil pakmihoo la mcm ni.. :P

AwieKashi berkata...

panggil lah...
nak tgk dia meleleh ckt.... :D

Cik Tetra berkata...

ok2..nti saya panggil beliau.. :D

AwieKashi berkata...

Ok...panggil lah sampai lebammm...
ngeee! :D

Abang Zam berkata...

kau x pernah baca quran pun wie kt bilik
kahkahkah

Cik Tetra berkata...

baiklah tuan puteri..haha..

AwieKashi berkata...

@abang zam
ko asyik layan 3gp je..
mana kau perasan,,,, >.<

AwieKashi berkata...

@cik tetra
asal tuan puteri seh????

Cik Tetra berkata...

ok r tu... :D

budakmengong berkata...

mse kecik xsbr nk besar,tp ble besar ingt tme kecik2.kn.hehe

**::CIKNUURUL::** berkata...

hehe,..time skolah dulu serius kemain kalo smpai bab mengaji,.tkut kene rotan ngan ustazah,.huuhuu

AwieKashi berkata...

@cik tetra
amende ok nyer...

AwieKashi berkata...

@budakmengong
HAHAHAHA!
lumrah kehidupan la...
nak buat cmne an...~

AwieKashi berkata...

@cik nuurul
tapi ustazah saya baik-baik belaka... :D

WaWa ★ berkata...

okehhh lepas belajr lepas tu keje baru boleh kahwin yew :)

#jgn lupe jemput !

ade2mama berkata...

aku ngaji dgn mama aku.. jew
dlu mama aku siap ngajar gaji tok bdk2 kmpung ...penuh satu umah eheeh

AwieKashi berkata...

@wawa
insyaallh kalau tak lupeee~
:)

@ade2mama
best la kau...
senang je hidup...

yan_n.i.m berkata...

wiiwwiiitt calon suami soleh nih hehe

AwieKashi berkata...

@yan_n.i.m
huhu.... soleh la sangat~~~

cik wanie Lovela (CWL) berkata...

hensem gila jum cple hahhahar

AwieKashi berkata...

@CWL
tak leh blah...
ter0s nak couple...
HAHAHAHAHA!

Noor Adibah Binti A.Latif berkata...

Waeda: betul2.. tempat kite panggil PAFA kan.. tu laa ibah ingat awie salah ke panggil KAFA ?? hehe.. upenyer die lain ehh.. tapi matlamat nye sama laa kan.. serupa.

apasaja_aisyanadya berkata...

haha. muka gamba tu tak bole bla. pomot tak sudaa :)

AwieKashi berkata...

@Ibah
yela....awie silap...
hambikkkkkkk!!

@apasaja_aisyanadya
hahaha....
jels lettew... >.<

Noor Adibah Binti A.Latif berkata...

EHEHE. ek eleh. mamat nie. bru kata gitu. majok ehh.. haha..

p/s: mane ibah tau. kat tempat awie mmg panggil KAFA.. hehehe.

Ariel Pocong berkata...

aq xtaw plak kaw taw jd imam?? slalu soh jd imam kaw la the 1st person cabut lari...hahahah

IkiN NikisA berkata...

koir kecik2 ea ? bestnyye :)

AwieKashi berkata...

@Ibah
tak de makna nak maj0k..
lebih baik maj0k dekat Din..
muahahahahaha!

AwieKashi berkata...

@ariel pocong
kau agak-agak la nak tipu pun..
sapa imam sem lepas kat bilik??huhu
*ok..ok..tak nak ungkit... ^.^

@Ikin
memang pun koir...huhu...
kolah menengah...hemoih3... XD

Noor Adibah Binti A.Latif berkata...

haha. apesal lak nak majuk dekat din. AMBOI!

hyz berkata...

dulu time skolah agama mesti poteng.. da dlm kelas, cekgu toleh2 sy dah x de... keh3...

AwieKashi berkata...

@Ibah
saje...
nak kacau BEAR awk...

AwieKashi berkata...

@hyz
kau lagi awesome siak!!
hahaha...
buleh ajar aku buat kat kampus...

cik wanie Lovela (CWL) berkata...

kacak dowh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...