LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Ahad, 8 Mei 2011

Si M mendominasi LANGKAWI


Assalamualaikum,,,
Straight to the point cte utk hari nie…satu fenomena yang berlaku di Tanah Tempat kelahiran aku iaitu LANGKAWI PERMATA KEDAH…<< ayat di petik dekat saint board kat pantai Chenang Langkawi…huhu…Fenomena yang jarang berlaku di tempat orang…sebab kat sini  NO TAX!! Hahaha,,jgn jelez tau…

Fenomena yang agak mengejut orang luar yang datang ke langkawi,,, yang berbentuk seperti 3 DIAMOND dan dimulakan huruf “M”, bukan iluminati OK! Or freemason,,hurm,,xtahu la nk cakap cmne,,pikir-pikir sendiri la yerk..no versi NABIL,,huhu~

 Mungkin anda sudah tahu bila lihat logo ini..

Semakin lama semakin ramai yang mengunakan,,,Kalau warna lain xpe,,Ini terlalu aku sering nampak adalah warna PUTIH… Agak menjelezkan para pelancong yang datang,, kata mereka “untunglah orang langkawi,,jum kita pulak duk langkawi pas nie”..dlm hati saya,,nnt semakin berat la pulau nie,,HUHU! Main-main yerk abg..

Pendekkan lagi cte,,di sebabkan TAXION la orang luar jrg dpt mengunakan si M nie.. sekarang,,si M telah memukau penduduk langkawi utk mengunakannya…. Nilainya pun separuh dari darat or semenanjung Malaysia… That why org luar jelez,,,wawawahh,,,,apa la agknya….kan,,kan,,kan,,,?

Xlain dan xbukan,,,ianya adalah MITHUBISHI LANCER~~

 Tengok pada matanya mengalahkan ikan jerung...HAHAHA!

 Yang ini kaler jiran aku punya saudara... >.<

 The last one adalah sepanjang aku kuar mesti nampak kat jalan...
si Putih gebu...

Jangan TERKEJUT kalau NAMPAK LANCER ADALAH TEKSI kat sini..

Input kat sini,,UNTUNGLAH  DUK LANGKAWI... wink! wink!

Yang teringin,
Awiekashi

35 ulasan:

Cik Tetra berkata...

ingtkan ape la si M tu..haha
btw UNTUNGLAH!! jd org langkawi...
(i love JB always) :p

AwieKashi berkata...

Cik Tetra: not justin bieber ok.. hehehe...

Cik Tetra berkata...

hahaha...JB tu stand for johor Bahru la... tp i love justin bieber too!! :D :D

AwieKashi berkata...

Cik Tetra: euwww~~~ nak jugak..
tahu la,,,
huhuhu..

Cik Tetra berkata...

hahaha...of coz .. :p

AwieKashi berkata...

Cik Tetra: susahnya ckp ngn org fan JB nie,,tahu la dok JB,, >.<

✿ gadis biasa ✿ berkata...

kereta idaman ku.hukhuk^^

Cik Tetra berkata...

hahaha...ape pulak susah,, senang je la,,,kiteorg xde loghat pon,,mudah difahami ape,,hahaha,, :p

btw ape kene mengena ngn justin bieber...*confius kjp

AwieKashi berkata...

GADIS BIASA: huhu..saya dah penah bawa... wink! winK!

AwieKashi berkata...

Cik Tetra: yela,,,xde loghat??
urmm,,,ok...saya phm ssgt~~~ HHAHAHA!

Cik Tetra berkata...

awiekashi: hahahahaha..betul pe.. :p

AwieKashi berkata...

Cik Tetra: untuk awk semuanya btl...
>.< huhu

Abang Zam berkata...

jeles sial! aui..dapat inspira pun dah ok lah
bolh buang logo proton tu nanti
HAHAHAHA

untung duduk langkawi..dapat naik kabel car..dapat jumpe yuyu zulaikha..dapat makan choc murah

pfffftt!

HaLuNa ReTrO berkata...

aq pnh nmpak..jelez sial..lex jerk..aq jdi owg langkawi gak nnty..kim slm kt adik ae awie..weeee~~

✿ gadis biasa ✿ berkata...

haipp...!!!.apsal gtau..??
tgk...!!!!.dah jeles.huuuu^^
sengal la die ni..
nanti nak bawak gak ujung bulan ni..kat langkawi..tunggu ye..heeeee:))

AwieKashi berkata...

Zam:hahaha,,ok gak tuh..
tgk mcm proton saga...buleh je jadi subaru... HUHU!

AwieKashi berkata...

Hal: hahaha,,,cm tuh pn buleh ek??
agk2 la..

AwieKashi berkata...

Gadis: hehe,,mmg pun nak kasi jelez...dtg cnie??
dgn sapa je?

Cik Tetra berkata...

ape?? untuk sy semuanya betul!!! yes!!!!! hehe,, :D

AwieKashi berkata...

Cik Tetra: sya malas nak gadug ngn kome,,, huhuhu

HAJAR hasan berkata...

tak kira! nak audi jugak~ miahahaha. ;)

AwieKashi berkata...

HAJAR: nak audi?? ada kat umah saya satu... ngee :D

MiZ Rayy berkata...

memang untung. tp nk keluaq dri lgkawi, kna byaq la.. mcm kak aku dlu, bli vios kt lgkawi, lps tu nk bwk blk jitra, kna byaq bpa ploh ribu ntah. ada cikgu-cikgu dri aloq staq p kursus lgkawi, depa kata org lgkawi kaya-kaya sbb rmai pkai vios. Kreta kn murah kt sna. untung la dok lgkawi. rndu nk p lgkawi. 4 taon aku dok skolh kt lgkawi tau.. hehe..

AwieKashi berkata...

HAHAHA!
untungkan...ala..byr RM10ribu kalau xsilap utk keluar terus...bkn byk pun..kalau nak beli kat luar... menidih la jari nk bayar...

Ariel Pocong berkata...

Wa untung la org langkawi dpt la bli kete tnp tax...Kaw blikn tuk aq la awie..nty aq bya kt kaw k???

AwieKashi berkata...

byk la kau,,dpt pulak..beli sendiri la..huhu

Noor Adibah Binti A.Latif berkata...

macam gini.. Cik Panda nak duk sana lah.. sume bebas dri tax..

kalo gitu kan wie.. orang nak masuk minang orang sana.. xde tax laah ekk.. ;) hehehe

Miss Shikio berkata...

perrgghhhh!

my sister in law ckp(buang tabiat speaking) stakat keta myvi org langkawi x pandang pon

hahahah~

jelez gila ngan org langkawi, boleh pakai keta mahal2 sebab kat sana murah2

gggrrrrrr~

yanazunaidi berkata...

TAU X PE !!!!!!!
haritu aku peg langkawi si.M tu asyik nk saing kereta naza ria kitaorg je. aduih! tu nasib naza kalau kancil je sorok muka la.HAHA.
asal dia lalu aku "wooo!" PENAT mulut aku "wooo! kan" haha.
nnt aku nk beli satu rumah kt lngkawi lah bole peg cenang selalu.bestt wooo wa ckp lu! :DD
kl slex x de pantai je. haha.

pssssst: datang langkawi asal tak cerita psl kereta TAK SAH!

AwieKashi berkata...

IBAH: itu dah semestinya,,,xde laluan tol..HAHAHA!

AwieKashi berkata...

IBAH: itu dah semestinya,,,xde laluan tol..HAHAHA!

AwieKashi berkata...

MISS SHIKI: kejelesan malampau ssgt kan?? huhuhu...
xpe2,,,beli tanah kat sini...

AwieKashi berkata...

YANA:OH,,,masa k0 dtg ngn family hari tuh ek???
huhu,,,tu la,,len kali ajak aku balik langkawi time tuh,,tidak k0 buleh merasa naik lancer...

Ariel Pocong berkata...

kedekut btol la hang ni...

AwieKashi berkata...

bkn selalu pun aku kedekut...kali nie je..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...