LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Sabtu, 7 Mei 2011

Ini Cerita Mydaddy



Assalamualaikum,,
Hai semua,,apa motif gmbar kat atas nie?? Xde pape,,saje amik gmbr anak akak saya..huhu,,sori lupa update lak,,almaklumlah busy…(bajet mcm ada je org nak bacakan) HUHU…xkesah lah…Hari nie saya nak kongsi susah payah ayah saya & rakan-rakannya kat dalam hutan,,,

Ayah saya nie suka sgt wat keja-keja adventure…cewahh,,,ckp org putih lak.. *that words my father suka ckp kat kwn-kwnnya…huhu…kelakar lah… Btw,ayah saya nie keja sendiri…pape keja mst dia buat,,serba buleh taw ark, that why gak my mama tergoda…opsss~~ hehe…

Berbalik pada keja yang adventure nie,,buleh kata mgikut musim la keja nie.. xsilap bila musim panas,,mst ayah saya g memukat pelanduk kata org sini or “kancil” kalau xtahu sgt…& mencari madu lebah…Sebenarnya nak cte pasal madu lebih je,,HUHU! Jauh pulak saya pusing…ok straight to the point!

If xsilap jugak saya tgk kat luar *luar dari langkawi lah.. mahal gak madu lebih nie di jual,,,besar botol kicap cap kipas tu dah around RM200..tkejut jugak… bukan senang nak cari…cian jugak saya tgk ayah saya..dah dia ckp hobi,xpelah… bukan selalu pun,,ikut musim je…tp ayah saya selalu simpankan utk kitorg satu family..Bijak-bijak….huhu..*agak2 versi apa tuh??

Pengalaman ayah saya penah pengsan bila ribuan lebih menyegat dia.. but,ayah saya cte pengsan & tersedar dan blari..(sebenarnya sya nak tergelak bila dgr,pastu jadi terpikir pnjg,*susah jugak keja-keja nie)

Nak tulis panjang cte xde orang baca lak…tunjuk gmbr jelah….kan…?

 starting macam nie

Dah dapat kene la perahkan... 

 Perah sampai abis lah..
Dan macam nie lah hasilnya..byk di pasaran..huhu

Cuma nak cakap,rezeki tuh ada di mana-mana je..buangkan sifat malas tuh yerk...Insan yang cemerlang dtgnya dari hati yang bersih dan jiwa yang tenang DOTDOTDOT selamat beramal..HAHAHA! 
Pesanan Penaja,
Awiekashi

16 ulasan:

aliarosli berkata...

uhuhuhuhu, bace la

em, nak try

susah gak ek? tau makan je

AwieKashi berkata...

hehe,,,btw,,perlu kena panjat2 la kalau tinggi... ^_^

HAJAR hasan berkata...

errkkk! gilerr adventure. tapi, betul lah. ada usaha, adalah rezeki. tahniah ayah! nak madu sikit. weee~ ;)

aliarosli berkata...

ek? dah le pendek

hahhaha, boleh kot

nak pengalaman

nak ikot ayah boleh tak?

AwieKashi berkata...

HAJAR : haha,,nak madu?? dtg sini umah sya...hehe,,,

AwieKashi berkata...

alia: jum,,nanti saya bgtau dia.. ngee

Abang Zam berkata...

ni pasal mak ke abah ni?
hahahaha

AwieKashi berkata...

hahaha
zam: orang asyk cik mak je,,aku cte la abah aku...

nadiahjamian berkata...

awie,, ini real punya ker madu yg masuk hutan tu?
seronok gilaaa. :)

Cik Tetra berkata...

wah madu asli!! terbaik r.. :D

AwieKashi berkata...

Didy: yup..ASLI punyer...huhu
bkn mcm kat kedai tuh,,bel0 tentu lg..

AwieKashi berkata...

Cik Tetra: kan,,kan,,,manis giler.... sllrppp~~

Gades Merah Jambu berkata...

madu! nyum2

AwieKashi berkata...

hehe,,nak ke??
buleh je bwk..

Miss Shikio berkata...

waahh! x penah mkn madu lgi, gula ja bnyk kat umah ni

hahahah~

nak jugak!!!! pos fedex kat sini yah
tak baik kedekut~

lalalalala~ hahahah

AwieKashi berkata...

MISS SHIKIO: hehe,,,ala,,,awk dekat je,,dtg je sini..
saya blanje... wink! wink! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...