LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Ahad, 13 November 2011

Situasi Minggu Destini Siswa a.k.a Minggu Orientasi

1. Pelajar berasa dirinya sudah sukses sebab dah masuk U. *bangga la.

2.Pelajar datang seperti seorang senior yang datang hanya bawa kelengkapan diri dan sehelai surat tawaran. *jangan terkejut..pernah ada keadaan nie.

3.Datang dari negeri yang jauh seorang diri tanpa ada family seorang pun yang menghantar. * same like me… ngee =)

4.Pelajar di hantar dengan kereta merc . *padahal bapak dia je Dato’/Tan Sri/Datuk.*realiti setiap tempat semasa minggu orientasi.

5.Pelajar datang tanpa seberang medical checkup dan sijil penting.*dah biasa sgt kan…(macam sijil PLKN & soon)* xde masalah sangat la

6.Bagai-bagai kerenah pelajar. (tak nak ikut arahan, berasa diri bijak pandai, suka perli fasilitator,diamkan diri walaupun sakit, suka tipu ‘tak leh solat’(gegel la nie), obesiti(tak boleh gerak dengan keadaan pantas) n masalah kesihatan lain-lain)

7.Pelajar akan tertidur dalam dengar ceramah ( Dah selalu sangat…tiada pengubatnya melainkan tidur la kan….pfttt~)

8.Tidak boleh terasa penat atau di tengking. Mudah report (jadi pemberita radio buruk,walaupun perkara itu tak benar. *ini masalah sekarang) Any Idea tak untuk benteras masalah manja kucing meow..meow nie??

9.Fasilitator menjadi mangsa bahan gelak atau ketawa oleh student yang ‘nakal ala-ala juvana’ (kutuk je diorang tau) -.-‘

10. Korang tambah la sendiri..korang pun penah kena minggu orientasikan? Huhu…aku letak 9 je.. Nyatakanlah sendiri… aku tak penah kena minggu orientasi masa kat kampus.. sebab aku masuk lambat.. Ngee

25 ulasan:

Nur13angle berkata...

hahaha, sokong sume nie.. <3

yen(toka ziizokukuto) berkata...

hahahah,,,yg bajet senior tu tak bley blahmmhahaha

Hunnym Syot =) berkata...

haha. setuju sangat !! :D

Cik Tetra berkata...

hahahaha..sokong semua..kecuali no 8 tuhh..asl kucing pulak dipersalahkan..? grrr..

Azwa Azee berkata...

walawei bos..manja kucing?? apa tu??? heheheh....good luck utk MDS kali ini..;)

AwieKashi berkata...

@nur13angle
HAHAHAHA! kan... =)

@yen
sangat pelik kan,,?
tapi entah la ..tiap2 sem lak tu asyik jadi...

AwieKashi berkata...

@hunnym syot
thanks =)

AwieKashi berkata...

@cik tetra
hehe...bia la...
dah betul pun..

AwieKashi berkata...

@azwazee
hehe...tak pe kak...
leks je.. =)

Joe_Hans berkata...

aku benci minggu2 macam nie!! hahaha.... banyak lalat!

Cik Tetra berkata...

okeh..hambikk!! kasi hang menang.. :)

Noor Adibah Binti A.Latif berkata...

kesian nyee kat pelajar yang datang sorang.. xde family pon yg antar diorang?? iskk... senior yang ni pong belom pernah rasa camtu... ^.^

psst!! jangan dera adik2 junior yang obesiti tau.. cian diorang nak lari.. (ibah penah rasa camtu...) huhuhu!!

nutnadia berkata...

-->selain tue,,,abg,,nk no tepon bole x???abg nie hensem la...haha..

Azwa Mohd Fauzi berkata...

abg ngn kakak pm suruh lari dr DST smpai sector C! rase nk tumbuk je muke sorang2! HAHA..*kidding!jd kenangan kott!:D

Umie Artoqiemie berkata...

aku nerd.
xde buat hal.
babai.

AwieKashi berkata...

@joe_hans
HAHAHA!
segamat sekarang dah ok la..
tak macam dulu lg..

AwieKashi berkata...

@cik tetra
yes..yes...akhirnya...
menang jugak..HAHAHAHA!

AwieKashi berkata...

@Ibah
hahaha....yela..yela..
memang diorang akan di asingkan la...
so,boleh diet lepas tuh... huhu

AwieKashi berkata...

@nutnadia
huhu,,boleh2...adik nak yang mana satu? celcom,maxis,digi,?? -.-

AwieKashi berkata...

@azwa fauzi
hahaha...bestkan????
cakap nak ekseSIZE... :D
lari la..

AwieKashi berkata...

@umie
yela kau....
nerd la sgt....tapi tgk kau macam hyper aktif je??
hahaha

si robot comel berkata...

err pelajar akan minta ubat kat fasi,padahal tak sakit pun,ahaha

miSs aMaL berkata...

haha..pndai ye.sy prnh jd fasi sem lps..:))

syifa' berkata...

MDS kene makan pisang plus air masak yg panas mengelegak yaamattt..... sob..sob..sob.. T_T

Myera Nyera berkata...

part obesiti tu terasa wakakaka T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...