LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Jumaat, 2 Disember 2011

Ombak Sudah Membanjiri

Lari…lari…lari….kehadirin “ombak” yang telah membanjiri Disember ini. Ada yang menangis-nangis bersama keluarga mahupun balak atau cikaro masing-masing. Mana tak nyer, Ombak kali nie lebih hebat dari “Setan” yang hadir pada tahun lepas.



Okay,aku tak pandai buat suspen langsung. Straight to point, OMBAK RINDU adalah novel yang terlaris di pasaran. Pada malam semalam, bersamaan 1 Disember 2011, memang banjir satu pawagam dengan tangisan yang di lempar, dan di curahkan oleh para penonton sehingga ada yang sawan B*** kerana telah merasai kesedihan yang terjadi, *jap,sebenarnya dia adalah pelakon utama,akibat penyakitnya dia telah mengantikan Aaron Aziz..oh..tersangat-sangat keciann…ala..busuk..busuk… #melebih lak aku nie…


Aaron Aziz sebagai Hariz ”Okay,Inilah gambar termacho aku…”-Hasil temu ramah -.-


Maya Karin sebagai Izzah “Cutenyer saya…that why lah saya jadi heroin daripada Lisa..”


Lisa Surihani sebagai Mila “takpe lah..asyik aku je jd heroin,kali nie aku pas la orang lain 
pulak,,tapi aku tetap buat-buat comel macam biasa walaupun tak pandai jadi jahat..”

Persoalannya sekarang,goyangkah percintaan antara Hariz dan Izzah dengan kehadiran Mila? Aku pun kurang pasti sebab belum tgk lagi,adakah sama seperti novel yang akak aku baca itu? Adakah betul cerita ini gempak??? Jeng..jeng..jeng… Yang pasti anda akan mengalir air mata menonton cerita ini,sebab aku dengar cerita dari akak aku pun sedih sampai menitis air mata. *tak payah nak hina aku,aku hanya insan biasa yang boleh mendalami dan menyelami sifat itu…#okay,sangat poyo.

Selamat Menonton!
Gua teringin nak gi tengok, siapa nak teman?! Aku belanja.. =)

43 ulasan:

Cik Tetra berkata...

hahaha..sengal la..review mcm da tgk je..rupenye belum..hadoii..

Haziq Zainal berkata...

Jom! Tengok esok! Nak?

ruzannaiskandar berkata...

yeayyyyy!! abang amri nakk belanjaaaa. JOM TENGOK. abg haziq pergi je laa GENTING. zzzzzzzzz

AwieKashi berkata...

@cik tetra
HAHAHAHA!
cerita mestilah kena gempak...
>.<

AwieKashi berkata...

@haziq zainal
jum...lepas abis event lah...

AwieKashi berkata...

@ruzannaiskandar
nak pulak korang pergi???
mesti tak xpe..
haziq jelar.. ^^.

Cik Tetra berkata...

okeh!sangatt u ollss.. nti da tgk..review la eh.. :)

AwieKashi berkata...

@cik tetra
tak nak ikut ke???
boleh kitorg bawa keta tolak,,, =)

Cik Tomato berkata...

Dah tengok semalam, hihi ^^ Abg Awie p tengok taw nnti ~

Cik Tetra berkata...

okey finee..saya dihina lagi..kereta tolak eh?? huhu sadisnye..takpelaa..

AwieKashi berkata...

@cik tomato
okay...mesti kena tengok punyer.. ^^.

AwieKashi berkata...

@cik tetra
ala...kang sebut kaki nnt apa pulak kan...

Rozuan Ismail berkata...

filem ni best.hehe

Abang Zam berkata...

terima kasih awie. ini bahan modal lancapan

AwieKashi berkata...

@Rozuan Ismail
Kau dah tengok ke?

AwieKashi berkata...

@abang zam
ah....kau tu je tahu..siot je...
xde benda lain ke?

Cik Tetra berkata...

hahaha..yela2..sukati la nk ckp ape..kereta sorong? pon boleh.. :)

AwieKashi berkata...

@cik tetra
wah...redhanya dia...
hehe...
bagus2... =)

Cik Tetra berkata...

haha..sangatt u ollsss.. :P

AwieKashi berkata...

@cik tetra
apa la..
tahu la sadis tak dapat jadi watak utama dlm cte ombak rindu sbb k*** sakit... ngee =)

Cik Tetra berkata...

hahaha..siot je kan...kaki..kaki..kaki..asyik sebut jee..x yah nk ombak rindu sgt!! :P

AwieKashi berkata...

ala....asal lak...?
jeles ea???
xpe..xpe..jgn risau...nnt kita book satu pggung...
HAHHAHAHAHAHAAHAHAH!

Cik Tetra berkata...

hahaha..xde maknenye nk jeless..book satu panggung? mampossss

Rtp Farra Arisha berkata...

belum boleh nonton lagi filem ini :'( it seems great kan? :)

AwieKashi berkata...

@cik tetra
boleh je...
pggung sendiri blkg rumah...
hahahaha

AwieKashi berkata...

@Rtp Farra Arisha
Huhu...yup...
it really awesome filem...!

ღ Nurrul berkata...

ciiiss ! ingatkan sinopsis , rupanya sendiri blom tengok.. gigit juga niehh. hehe :P

*JOM pergi tengok dgn Nurrul :)

AwieKashi berkata...

@nurul
HAHAHAHA!
nurul dtg jemput..
muahahaha

Kartini berkata...

seriously best ke cerita ni? tgk kat bbm pun ramai apdet status ombak rindu. ummmm

Sekamar Rindu berkata...

salam...

belum berkesempatan untuk pergi tengok ombak rindu..

si robot comel berkata...

newsfeed berlambak2 post pasal ni,haha tapi dalam hati jeles,haha

AwieKashi berkata...

@kartini
entah la nak cakap cmne..
sebab bel0m tgk lagi... ngee

AwieKashi berkata...

@sekamar rindu
xpe...kita sama je...
huhu....busy dgn keja je..
nak buat macam mana kan??
mengalahkan PM lak keja nie...muahahaha

AwieKashi berkata...

@ si robot comel
HAHAHAHA! jum lah kita gi tgk..
kasi diorg jeles lak,,,,
:)

Saddila berkata...

sengal gilo . haha
esok tengok . esok tengok . esok tengok . *eksaited je lebih -..-
nnt tetiba tak jadi . puihh

AwieKashi berkata...

@saddila
hahaha....tengok jangan tak tengok...
rugilah tak tengok..
huhuhu

FarahaireenHisham berkata...

Feedback orang yang dah tengok semua 5stars. Siap ada member yang payah nangis boleh meleleh kat cinema. Mesti awesome giler ni

Joe_Hans berkata...

adesh..merata pasal ombak rindu...hahaha

AwieKashi berkata...

@FarahaireenHisham
perghhh...
dia dah tengok bel0m??

AwieKashi berkata...

@joe_Hans
HAHAHAHA!
entah la nak kata apa..
sebab tak tgk lagi...
>.<

Atiqaa A. berkata...

yeahh cam nak belanja aku jeb =p member aku dah tgk 2x. aku tak tgk2. ceeeet!

cik wanie Lovela (CWL) berkata...

hang teriak tak tengok?

hyz berkata...

da tengok da. boleh la. better dr twilight saga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...