LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Selasa, 24 Januari 2012

HARI BERSAMA MASTERCHEF

Wahhh….dengan bangganya kalau dapat bersama MASTERCHEF kan? Terutama JUNIOR MASTERCHEF AUSTRALIA macam diorang nie…


"Maaf,aku lebih suka musim pertama" (^_^)v

AWESOME kot! Walaupun masih muda,macam professional je..kalau nak bandingkan dengan hangpa semua… aku tak, aku lagi AWESOME dari depa semua… kalau tak percaya,jom bersama MASTERCHEF AWIEKASHI… ZasssssSSs!!!! =)

Krik².. Aktiviti memasak apabila rumah tiada orang,,,maka dengan keterpaksaan dengan keadaan perut sudah berada seperti di tempat berhimpunnya “GIG” mahupun seperti lagu techno “oh…yeahhhh!” tariklah peti ais. Maka terjumpanya..

DAIM!!!! Nyum!nyum!



selak² nampak pulak ikan,sayur…wah…jalan dia la nie… so,bermulanya MASTERCHEF di jurikan oleh diri sendiri… HAHAHAHA!


Ok,persiang ikan dulu macam biasa…"kebersihan di utamakan..."

Salutkan pulak dengan rempah kunyit & garam secukup rasa..”wah…macam chef wan pulak..”hahaha…#nak muntah silakan..ngee


Ok,,panaskan api dulu,biarkan minyak sehingga panas..betul kan?#'cik wawa' 

Baru masukkan ikan tadi...

Biarkan ia ranggup seperti crispy,baru la AWSOME utk di makan...
#maaf,sampai sini je,,,lupa lak nak amik gambar masa siap...terlalu lapar...dah abis baru igt..yang pasti aku makan dengan sayur goreng,ikan tu aku buat kuah sos black pepper + cili..

Tak lupa jugak air Blackcurrent + Banana Blend aku... =)
sedap Oo...hangpa try buat,jgn lupa blend dengan susu tau..baru ada rasa.. guna gula pun boleh..
#ini adalah aktiviti semasa kena tggal dgn family... 


SEKIAN SAJA DARI MASTERCHEF AWIEKASHI. 


23 ulasan:

wawa ♛ berkata...

goreng ikan jeee ? syabas CHEF AWIE :)

#minyak gune mendidih ke ? minyak panas sudahh .

AwieKashi berkata...

@wawa
okay,,, -.-

#terkena lagi...

Saddila berkata...

sangat awesome bila lelaki memasak. nampak ke'macho'annya . haha :)

AwieKashi berkata...

@saddila
HAHAHA!
macho ke??
krik2....sesuatu sangat.... ^^

ekin alias berkata...

untungla reti masak...so takde hal la kalau kena tinggal selalu :D

Farra berkata...

HAHA. Ingat masak apalah tadi. Baiklah CHEF AWIE :D

si robot comel berkata...

dah boleh kahwin ni,haha

Cik Tetra berkata...

ikan goreng je ke? ohhh hebat hebat.. awesome gile chef kite ni! sangatt! kbye!

Sekamar Rindu berkata...

salam..

wow...ikan goreng yg best....:) saya suka..:)

syifa' berkata...

ikan tu napak comel masa digoreng.. hihi

AwieKashi berkata...

@ekin alias
dah biasa dah...huhu...
camping dulu dah di latihkan...

#thnks cikgu..krik2... ^^

AwieKashi berkata...

@Farra
hehe....bagus2...
layan je pape pun...

AwieKashi berkata...

si robot comel
HAHAHA!
dapat pulak..keja pun bel0m lg..nie ka pulak nak kwin jaga anak bini..
memang tak la kan...
len la bakal bini tu anak raja ke...
hikhikhik!

AwieKashi berkata...

@cik tetra
ikan goreng jela..
dah orang bujang.....bukan berbini lagi kan...? sorg je kot kat rumah..
tak kan la nak buat tom yam campur kot.. :P

AwieKashi berkata...

@sekamar rindu
wah...kita boleh geng!
sy suka mak buat ikan goreng...best giler beb!

AwieKashi berkata...

@syifa
ok,,,syifa tak nak try buat kasi lagi comel ke?
baru awesome lg.. hehe

cik pinaz berkata...

wow , rindu ikan temenung goreng kt rumah . huhu

Ariel Pocong berkata...

kaw msk..terbaek la....laen kali aq nk dtg uma kaw aq nk kaw msk tuk aq...
okay???

NisaAdnan berkata...

baiklah tunjuk cara nak buat air tuu dari goreng ikan =..=

AwieKashi berkata...

@cik pinaz
hehe...temenung goreng awesome kot kalau ranggup! nyum!nyum! =)

AwieKashi berkata...

@ariel pocong
boleh wok! hang mai je sini...
jgn cakap je...

AwieKashi berkata...

@NisaAdnan
nak ke?
huhu....boleh2...dtg jumpa sendiri

Aria Faustine berkata...

kahkahkah,dah siap tak sempat snap dah masuk mulut,yang itu saya pon selalu buat =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...