LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Isnin, 2 April 2012

Surat Layang Buat Classmate

Salam kuhulurkan satu kenangan manis dari ingatan,
Wahai sahabat sekalian, ini bukan surat. Tapi ini sekadar kenangan kita bersama-sama sewaktu jejak kaki ke bumi segamat. Dulu, aku hanya sorang insan yang pendiam (tapi rasanya sampai skrg masih diam,ada cerita pape baru aku ceritakan? Kan? Kan? ) Tapi kali ini bukan aku nak ceritakan dari awal aku rempuh cabaran dari mulanya masuk UiTM. Tapi aku nak ceritakan pasal di akhiri kita bersama di UiTM Segamat ini.


31/03/2012: tarikh tamat tempoh aku sebagai MPP dan tarikh keramat kita bersama. Meriah dengan jeritkan paper exam terakhir selepas tamat,mengenang air mata mengalir,kerna sayang akat persahabatan. Aku tahu, aku sorang lelaki..tapi aku tidak boleh tahan dengan perpisahan kita ini. Sedangkan aku di utara, korang semua di selatan. Jauh jaraknya. Tangis aku bukan hanya sekadar air mata, tangis aku kerna akan sayang padamu sahabat perjuanganku. Terutama Aqim, Arif, Izzat syafiq, Bugad, kobi, sam, kecik, Hal, Asrat & gegerl semua (JCS1136C). Jika dikirakan dengan jari tak cukup 3 tahun kita bersama. Pendek rasanya. Kejap rasanya. Pilu rasanya. Tapi, harapan dan impian kita tak sama, yang sama hanyalah KEJAYAAN MASA DEPAN.

 (maafkan aku tinggal kau stdy sorg-sorg calculus) =')

(kau memang suka sangat tinggal note macam nie...tetiba aku rindu kau buat party gay)

Maaf sekali lagi aku hulurkan, semoga apa yang aku berikan setiap kali pulang dari Langkawi tak mencukupi buat korang semua. Cekelat maybe tak lagi korang dapat lepas nie.. Sebab majoriti semua ke Machang untuk Stats degree. Rasanya akan ada lagi kawan korang yang sama tempat dengan aku. Boleh la korang suruh dia pulak untuk bawa cekelat banyak-banyak kan? Hehe…
Maaf juga sebab tak dapat kasi korang semua apa-apa sebelum balik..dari jauh aku hanya kasi Official post kat Belog yang tak seberapa nie.. Ingat pesanan aku ye.. datang Langkawi je contact terus.Insyaallah aku akan jemput korang.. kalau tak ramai aku bawa duk rumah aku je.. If ramai homestay la jawabnya.. =’)


Sincerely,
MOHAMAD AMRI BIN OTHMAN
(JCS113 1C-6C)

39 ulasan:

chemay berkata...

sedih baca entry ni.
rindu kenangan yang tak seberapa selama setahun kat matrik.
bayangkan korang pulak yang 3tahun hidup sama2.
mesti lagi sedih bila nak berpisah kann.
:')

takpe la awie.
nnti kalau rindu diorang.
skype laaa.
boleh lepas rindu sikit2
:D

AwieKashi berkata...

@chemay
urm....sumpah walaupun hanya 3tahun...bila menaip utk belog ini mengalir air mata...bagaikan tak sanggup semua nie..

Chenta S Qaseh berkata...

toksah sedih2.. senyum :)

AwieKashi berkata...

@Chenta S Qaseh
ye...orang nampak dia masa final paper... =')

adwafarahin berkata...

alahai sedeynye bunyi nk pisah ngan membe2
tp betulah bkn senang nk lupa kenangan ngan member2 yg sama2 bersuka duka ngan kita.

nnt ada mse buatlah gathering bole jmpe membe2 :P

AwieKashi berkata...

@adwafarahin
harap2 mcm tu lah...itu je cara utk kumpul balik kawan2 yg terpisahkan...

si robot comel berkata...

chill beb,takpe ada masa akan berjumpa juga dont worry. :)

AwieKashi berkata...

@si robot comel
lain masa tu nak tggu nye bila lagi kan? =)

atien rashidi berkata...

sedih kan nk tinggal kan frindship yg ade nie . even 3 tahun .dorang nie laaa tempat kite luah kan mcm mcm. btw congrats da tamat diploma :)

AwieKashi berkata...

@atien rashidi
urm...sedih sangat...
camne pun cita2 tetap perlu capai...ngee

Ainur Hamzah berkata...

sedih! setiap pertemuan pasti ada perpisahan. chill la pakcik! :)

miszATIN berkata...

sedih plak aku bace entry ko nih.. =')

Cik Tetra berkata...

sedih boleh? Y.Y

theafiqah berkata...

even pernah study dekat segamat kejap je masa awal2 part 1 dulu, and masa tu abang awie dah jadi MPP dah, eh rindu lah pulak -.-

AwieKashi berkata...

@Ainur Hamzah
dah try untuk chill lah nie.. ngee

AwieKashi berkata...

@miszATIN
huhu...btw,org menaip pun kuar mata, thnks sbb memahami apa yg di tulis...

AwieKashi berkata...

@Cik Tetra
nangis cepat.. ngee =')

AwieKashi berkata...

@theafiqh
huhu..yeke?
skrg dah kat mana?

NisaAdnan berkata...

alahai 'sawitnya' senior yg sorang ni ^^

aQimie Ceplos berkata...

aku tahan je air mata drpd keluar.. chek maluuu hehehe..
inysallah. kalau ade duit lebih n cti nanti. insyallah aku ke sana. nak main jabatan goyang2! nati kt sana kite buat paty gay ok, ajak awok skali. HAHAAHAH!!
DONT worry wie. org kata jauh dimata tp dekat dihari <3 :)

AwieKashi berkata...

@Nisa Adnan
huhu...taklah sesweet Nisa punya senyum th..

AwieKashi berkata...

@aqimie Ceplos
hehehe..bongok kau!
tak pe...kita buat party gay tepi pantai chenang...
=')

HaLuNa ReTrO berkata...

hahaha..sedeyyy wehh..aq nengok gitar aq, ingat kat hampa sume..ceit..knape skejap sgt mase..

wehh..party gay aq x join..aq join minah saleh berjemur kat pantai chenang..hehehe
korang na ber'gay' pi sama hampa~ aq x amek port~ =P

AwieKashi berkata...

@haluna retro
huhu..takmo ar sedih..nanti aku sedih jugak...
kau memang tak nak ea?
datang sini kita g berdua pantai chenang.. =)

Zakaria's daughter berkata...

sobss sobsss :(
wa dah touching nehh wlaupun watak wa takdek pungg dalam entry neh.

AwieKashi berkata...

@Zakaria's daugter
huhu..takmo la camtu...
jgn buat sy rasa lagi sedih... =')

bayi beriman berkata...

selalu baca blog awak je.. hahaha. dh grad ? oke baru nk add kt fb awk.. jgn lupe approve :)
kelly leesa.

AwieKashi berkata...

@bayi beriman
huhu...done approved!

Zakaria's daughter berkata...

wuwuuu.
sambung nangis lagikk bile klik klik belog nehh.
keke.

YZ berkata...

Nangis dalam hati.
Kita dah mcm adik beradik.
Sedihh. Kau jaga diri wei.
Jaga besfriend aku sama. :)

AwieKashi berkata...

Zakaria's daughter:Omo! Macam tu sekali...? Hehe..
Sudah la..takmo sedih.. Kena entri sgera nie..

AwieKashi berkata...

Yz : huhu..insyaallah.. Yana sbgai kak long kitorg..kitorg memang memahami.. =')
jgn risau..sy akn jaga sbaik mgkin..

Haziq Zainal berkata...

Akan merindui abang hot lepas ni. Haha

Haziq Zainal berkata...

Akan merindui abang hot lepas ni!

kina berkata...

anda di tag

http://kinarakinatara-beebeey.blogspot.com/2012/04/segmen-suaikenal-taaruf-ice-breaking.html

Awie Omar berkata...

Assalamualaikum / selamat sejahtera. Jutaan terima kasih kerana sudi follow blog saya.
Dengan senang hati saya juga telah follow blog anda. NEXT TOP BLOGGER musim 1 sudah
berakhir dalam blog AWIE OMAR. Akan menyusul selepas itu NEXT TOP BLOGGER musim 2
pula. Niat sebenarnya nak pelawa anda untuk menyertainya. Harap sudilah turut serta.
Kalau sudi nak jadi peserta - maklumkan saja di ruang komen entri anda di sini (saya
akan tengok balik) atau komen saja di blog saya. Saya hormati segala keputusan. Jika
kurang berminat dan tidak mahu menyertainya pun tidak mengapa. Maklumkan saja macam
tadi jugak ATAU jika mesej ini tidak dibalas oleh anda sebelum 17/4/12 maka saya akan
anggap anda tidak mahu menyertainya. Apapun terima kasih kerana sudi habiskan baca
mesej ini. Jika ingin tahu maklumat lanjut tentang segmen ini, boleh tekan link yang
tertera ini http://awieomar.blogspot.com/2012/03/next-top-blogger-1-episod-13.html

Nurrul Hazieqah ツ berkata...

memang sedih untuk mengalami perpisahan..
tapi memang itakdirkan bila bertemu pasti akan berpisah..

*takpe.. nanti buat reunion.. mesti seronok ! *

cik wanie Lovela (CWL) berkata...

:(

.che lyna. berkata...

untunglahhh dapat housemate mcm abg awie. dapat jugak mencelah kat belog :( haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...