LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Selasa, 24 April 2012

eXtreme AcTiVities For My Holiday


Hello guys, long time no see ya..! hahaha…bajet omputeh la pula kan.. baru kena dengan tajuk entri aku kan? Ngee… So,cuti nie aku kat Langkawi je.. tak gi mana pun.. bercuti di tempat sendiri la katakan…. Huhu…

Let’s go to my imaging last night and night, night, night lepas.. hahaha… 3hari lepas kot, aku jadi juruatih kem Ewa..jaga “night walking” atau malam tu di beri nama “malam seribu bintang”…sangat AWESOME.. aku di kehendaki jaga check point ke-2. Wahh…checkpoint tu sangat seram..tanpa ada lampu langsung.
Situasi:
“hanya ada sinaran lampu dari kelip-kelip..kau bayangkan seumpama orang buta dalam hutan,tapi touchlight ada..tapi..tapi tak boleh guna..sebab nanti peserta Nampak la…sangat menyeramkan.. bunyi cengkerik,binatang lalu lalang..cahaya kat daun kering kat tanah,bintang pun banyak kat langit walaupun pokok tutupi pandangan langit… majoriti peserta yang terserempak dengan aku akan terkejut & menjerit.. ada yang pandang semacam pun ada..aku pulak jadi takut…ada yang menjerit,ada yang panggil ‘makkk…..!’ wah…sangat best… peserta dari kalangan IPG sultan Abdul Halim.. btw, aku balik rumah lepas tu around 4pagi..sangat best!

second actitivity,
mendaki gunung raya Langkawi,tapi ini bersama budak sekolah menengah ayer hangat, mungkin hangpa semua just tengok cte kat tv
PENUNGGU GUNUNG RAYA.. btw,crita tu di ambil nama gunung raya nie la.. Aku just gantikan akak aku as pegawai pengiring sebab my akak pergi khusus.. perjalanan bermula dari 8pagi.sampai kat puncak gunung dalam 12.15tengahari… wah..sangat memenatkan…dalam 12,000 kaki perjalanan… kami turun ikut TANGGA HELANG SERIBU KENANGAN.. bermula 1.30 – 5.00petang.. kaki aku bagai dah hilang… macam diri je bawa turun kat bawah… sampai sekarang masih rasa lagi…

Situasi:
“that was
AWESOME VIEW…! Nampak satu Langkawi… macam Cameron Highland pun ada… hehe… hangpa belum cuba belum tahu… pokok yang boleh di peluk searmai 6 orang,sangat besar..si kancil yang berlari seumpama rusa.. sangat comel..bunyi air sungai yang mengalir seperti dalam taman syurga..huhu…maaf terover cikit…let’s go la ke Langkawi.. kan aku penah cakap boleh je jadi “travel guide” hangpa… hahaha =)

 half yang nampak pekan Kuah..

 Padang matsirat,pantai chenang,Ulu melaka..

 Di menara Gunung Raya...

 Sesi penurun bermula 1.30 petang

 Tiba di tangga Heang Seribu Kenangan

sampai di bawah dengan selamat..."Lubok Semilang"...

Apa tunggu lagi…simpan duit banyak datang sini ye.. hehe… apa pulak aktiviti hangpa masa cuti macam nie? Sharing is caring… =)

29 ulasan:

Cik Tetra berkata...

woahhhh! awesome! awesome! awesome! untunglah hang kan jadi org langkawi. jeles! jeles!hahaha

gambar2 pulak awesome! view cantik. :)

#OneFineDay :))

kura berkata...

wah. best! cuti cuti outdoor :0

si robot comel berkata...

sangat best wooooo!

NisaAdnan berkata...

whoaaa seronoknya cuti hang. macam-2 buat!

AwieKashi berkata...

@Cik Tetra
huhu....meh la sini...
boleh org bawa waeda jalan2...beli kinder bueno ke... ngeee

AwieKashi berkata...

@kura
hahaha...kan..tak la golek2 je kat umah...

AwieKashi berkata...

@si robot comel
huhu...jum ar....
uitm lambat lg...

AwieKashi berkata...

@NisaAdnan
cuit hang buat pa pulak?

Umie Artoqiemie berkata...

TT^TT saya sangat suka mendaki
moga saya dapat gi situu. fuhhh

Zakaria's daughter berkata...

huntunglahhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!

AwieKashi berkata...

@Umie Artoqimie
HAHAHAHA! mudah2an ye...

AwieKashi berkata...

@Zakaria;s daughter
hehe..apa yg untungnya?

ank mak siti berkata...

bolehlar jalan mlancong cnie plak next taim.. cm best jah.. tringin nk brndam kat sungai ag.. HAhaha..

AwieKashi berkata...

@ank mak siti
huhu...jum ar din..bukan selalu pun...bugad ngn hal dah sampai.... ngee

HaLuNa ReTrO berkata...

hang x ajak aku pon daki gunung..gunung mat cincang pon boleh..lain kali aku dtg kite daki plak..ok..?haha

AwieKashi berkata...

@hal
no hal..boleh je..kau dtg sekali lg...ngee

cik wanie Lovela (CWL) berkata...

wooo

Saddila berkata...

wahhhhh :))

ehh kite tak cuti sem. ehh memang takde cuti sem. hacano tu? :)

AwieKashi berkata...

@CWL
huhu...kenapakah?

AwieKashi berkata...

@saddila
err....MC lah kalau mcm tuh! ngee :D

Ainur Hamzah berkata...

woaah. serius aktiviti cmni best even terasa kaki macam nak tercabut!

ciK LyndaWawa berkata...

xtvt camni memang awesome...susah nak lupe...hehhehe

chemay berkata...

mesti seronok budak2 ipg tu dapat jalan2 ngan abam hotsetaf ni kan?
kan?
werkkkk!
:P

Zakaria's daughter berkata...

huntung lee masuk utan.
ehhh. lallaaa

Nafisah Ruslan berkata...

duduk rumah cari kerja.. dapat kerja tunggu gaji.. tu lah benda yang di buat time cuti.. bosan.. huhu

Zakaria's daughter berkata...

bila nak hupdate ? 0.o

L berkata...

big nt aku wat kat sne.. haha

syasya berkata...

selamat berpuasa awak!!! =))

Nurrul berkata...

Bestnyaa ! ! ! bila Nurrul dpt experience mcm nie kan ? seronok betol ! !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...