LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Jumaat, 16 Mac 2012

Sisa Hidup Di Kampus

UiTM Segamat give me everything!! Banyak yang saya belajar dari sini. Dari seorang perantau. Seorang student biasa seolah di campak dari jauh mengunakan soyuz XII dan terjatuh di bumi segamat nie.

Bermulanya hidup di sini as
second intake daftar lambat pulak tu dengan tidak makan,kebulur satu hari. Malamnya baru pergi makan dengan kawan kelas bila lepas kelas. Itulah mulanya sebagai student UiTM Segamat. Belajar satu hari, Terus dapat cuti satu minggu sebab H1N1. Baliklah Langkawi. Rasa macam tak nak pergi Segamat tu lagi.

(cut-cut)…part 1 sangatlah jahil, kena pergi macam-macam event cari cop untuk dapat kolej..takut nak duk luar sebab rumah sendiri bukannya dekat, tak pernah lak tu duk rumah sewa. Bila dah part 2 mula teringin jadi senior-senior yang ada baju korporat tu. Nampak smart & sangat AWESOME!

Tetiba Pertengahan sem part 2, ada
open interview exco QUASAR, saya punya kos Dip.Kuantitatif Sains(DQS). So, pergilah dengan keadaan tak tahu apa-apa yang akan di tanya. Siap main tukar-tukar baju lagi dengan kawan baik ( sekarang dia baru letak jawatan as Presiden- HADRI ARIF).. Btw,saya ingatkan saya tak dapat.. Saya pun redha jela & try apply Jawatankuasa Perwakilan Kolej(JPK) tetiba dapat. Banyak giler peringkat interview JPK. Dari sinilah mulanya rasa diri belajar benda baru dalam kampus.dalam masa yang sama dapat calling tawaran exco Quasar. Btw,I choose JPK is better.But, I always tolong exco Quasar dalam setiap event. Coz I Love them!

(bla-bla)…
masuk part 4, maka yang tak tahu pape pasal kampus semua sudah tahu. Awal tahun lepas jaga student baru as ABANG PM(Pembantu Mahasiswa) 2 sem,tetiba terbuka satu lagi Pilihanraya kampus. That was AWESOME part! Coz nak try je masuk bertanding & nak rasa something new dari JPK, tetiba menang majority untuk Fakulti FSKM… masa pengumuman tu agak terkejut.. lebih 85% student FSKM undi saya..dari situ terus rasa diri perlu berubah & buat yang terbaik..dalam kata-kata manifesto saya

“shortcut….saya,tidak kisah anda memilih saya atau tidak dalam pemilihanraya ini,dan saya tak berani menjanjikan anda apa-apa jika memenangi pilihanraya ini..yang pasti, saya akan cuba buat apa yang terkurang pada MPP sesi lepas.. jika tiada suara anda,MPP akan Jatuh,JPK akan rebah,Mahasiswa akan lumpuh, maka dengan semangat satu Mahasiswa kita bangun sama-sama dalam satu suara. Suara anda,suara saya juga.kerna kita satu mahasiswa!......”

Part 6, mula akan rindu sangat bersama kawan-kawan classmate mahupun ex-roomate… bila terkenang kenkadang mgalir air mata, teringat akan wingmates yang meninggal,susah,sakit itu yang membuat kenangan dalam ingatan…tak sempat nak cerita lagi detail.biar la kat rumah dulu baru cerita kan..

I LOVE YOU !!!!! I MISS YOU!!! If sesiapa yang datang Langkawi, Contact la ye.. saya rela jadi pemandu pelancong tak bebayar… =’)

REAL NAME senior kasi,
Awi( Aku budak Langkawi)

23 ulasan:

Cik Tomato berkata...

Ohh my... very touched entry and with new header. Baru perasan pantun tu . Hurmm, sedihnya :'(

AwieKashi berkata...

@cik totmato
urm....masa sangat cepat berlalu...
sangat kejap... ='(

si robot comel berkata...

alolo kesian abg mpp kita ni,nnt sapa nak jaga bendahari tu lagi?sobsob.

jangan lupa segamat tau,ingat segamat ingat kita,wahwahwah.haha

nanti kita dtg langkawi ea abam mpp yg hot dan ngetop :P

AwieKashi berkata...

@si robot comel
hehe...datanglah Langkawi...
nanti orang sambut kat airport mahupun jettypoint... =)

chemay berkata...

uiyooo jadi mpp.
mesti hotsetaff ni kat uitm.
hehe
:)

chemay pon sedih gak dulu time nak tinggalkan matrik.
tapi still buat2 cool.
skrg mulalah rasa rinduuu yang teramattt kat matrik.
:)

*sungguh ni jadi pemandu pelancng tak berbayar? okay! nnti chemay msg. :P

AwieKashi berkata...

@chemay
sungguh la..datang tau..
jgn tak datang...
bukan selalu nak jadi pemandu pelancongkan.. ^^.

Cik Tetra berkata...

wuuuuuuuuu..sedih la bace entry ni..dah nak habis rupenya kite semua kan..paling touching bile bace pantun kat header tu..:')

awie, awie, awie, tq sb jd kawan we ollls, n halalkan ape semua yg awie pernah bg ye.. :)

lepas dip ni maybe kite dah x jmpe lg kan..xpe2..nti kalau we ollss turun Langkawi, awie jd pemandu pelancong ye..tengkiu.. :')

Aria Faustine berkata...

entri menyentuh hati betul ni,
header tu mmg terkesan di hati,
nanti dah grad pun dtg lh jenguk2 kami semua kat segamat ni kalau free =D

miszATIN berkata...

all d best awie untuk last part di segamat.. pasni aq g langkawi ko jd tour guide eh :)

Haziq Zainal berkata...

Sedih aku baca! Btw lawa do header hihi. Untung la ;D

HaLuNa ReTrO berkata...

err..lex ar..nnty aq dtg langkawi lagi..jgn risau..haha..=)

azira berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
azira berkata...

Teringat pada chocolate2 dari Langkawi yang kau bawak setiap kali naik cuti sem. Thank youuuu~ Sob sob

hyz berkata...

xtif gak ek kat campus.. eh dah abes blajar ke?

AwieKashi berkata...

@cik tetra
okay waeda...dont sedih-sedih bila takde orang lagi nak gaduh lepas nie...tidak ngn awie je waeda tau gaduh..huhu =')

AwieKashi berkata...

@Aria Faustine
insyaallah datang lagi utk clerance for bachelor nanti... harap semua jgn buat tak kenal pulak bila org datang nnt..

AwieKashi berkata...

@miszATIN
boleh je...bawa la partner aka saranghae mu sekali ye.. muahahaha! ;)

AwieKashi berkata...

@Haziq Zainal
hehe...header ciplak je...just edit ton kaler je..

AwieKashi berkata...

@Haluna Retro
hey hal,,lepas tu tolak motor minyak abis lagi.. AWESOME kot! ;)

AwieKashi berkata...

@azira
huhu...so,no more chocolate utk classmate.. =')
#tu pun kalau sama kos nnt.

AwieKashi berkata...

@hyz
boleh la...tak la xtif sgt pun...
just gitu-gitu je.. ^^.

Batu Pantai berkata...

wah bdak qs rupanya..
6t sambung degree stat ke?

Ainur Hamzah berkata...

sedih! tapi semua tu yang mematangkan kita :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...