LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Sabtu, 19 Februari 2011

Memimpin Untuk dipimpin!

MANIFESTO!!!
ungkapan yg sering dilakukan oleh semua cal0n-calon pemilihanraya...
but,di sini bkn nk cte pasal pilihanraya ADUN ke ape...walaupun terasa kehangatan di sesetengah ADUN,,,
seperti di ADUN Tenang...yg agk kurang "tenang" apa bila banjir baru-baru nie...

Kat sini nk cte psl bila aku tercal0n dlm pemilihanraya JPP...
maaflah utk semua kwn2 yg ternanti-nanti semalam kat speaker corner's...
ada yg sampai nk tertidur tggu...yg aku lak gelisah xbertempat...
dah la dpt bercakap utk for the last person for manifesto...
btw,thnk a lots utk semua yg memberi dorongan...
bila naik ats pentas dgn sorakan...
terus hilang gementar & terasa bersemangat,,,,
sori gak,,xdapat janjikan pape...saya akn usahakan yg terbaik jika saya berjaya.. 



Mungkin ramai beranggapan menjadi sorang pemimpin adalah satu benda yg susah...berdasar pengalaman yg kita milikan sejak kolah menengah..cuba kita applikasikan semula dlm semua situasi yg ada...Walaupun semester 4 baru nk belajar MGT 160/162.. Semua itu adalah benda basic utk kita semua... P.L.O.C..."Organizing" termasuk..Dah tentu perlu ada carta organisasi yang lengkap utk manage sesuatu group..


Apa-apa pun semua yang kita lakukankan mestilah berniat kerana Allah...
parah yang menanti adalah bahaya....
seorang pemimpin,kakinya sebelah berada di neraka,,
maka silapnya akn membawa padah!
pernah terdengar si kecik cerdik pandai "adiputra" :
"pujian biarlah bertempat, marah biarlah bersopan,
kurang ajar biarlah berbudi bahasa"
kerana itu melambangkan diri kita...
kuatnya organisasi itu, bermula dari ketuanya,,,
maka..terikutlah pengikutnya!!!

"Inspirasi Mahasiswa Pengubah Ideologi..."

6 ulasan:

rabiatuladawiyah berkata...

terbaiklah!

Noor Adibah Binti A.Latif berkata...

awie: P.O.L.C lah.. hehe.. bukan P.L.O.C.. hehehe.. p-planning, o-organizing, l- leading. n yg akhir sekali c- controlling.. hehe.. iye ke?? haha. entah. ibah blaja masa sem satu hari tu. ntah betul x ibah merepek. haha
BTW, GUD LUCK k AMRI OTHMAN :)
ibah doakan awie! ^^,

syima_chokie's berkata...

hoho calon jpp uitm segamat..gud luck yaw..:)

akudandia berkata...

good luck awie..aku percaya kawan kawan kau sentiasa support kau.btw,aku sory sangat tak dapat join manifesto kau malam kelmarin aku ada emergency call dari ma aku.aya aku sakit.aku sentiasa support kau.depan belakang.ingat,tanggungjawab kau berat lepas ni.so.aku harap kau sabar dalam laksanakan tanggungjawab ni.good luck.aku doakaan kau berjaya.amin.

aRiel pOcOng berkata...

HEHE!
harap2 la..
btw,undian biar lah kpd org yg layak...kerana suara mahasiswa adalah suara saya juga! ^^,

PuTRa KaKaShi berkata...

ayt spa tu awork??
hehe...curik lak ea..
rabiatuladawiyah: thnks.. ^^,
ibah: yela2...
syima:thnk ssgt tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...