LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Selasa, 13 Jun 2017

ALONE





Hidup ni kenkadang perlu jugak berseorangan. Tak semua orang sekeliling boleh bantu apa yang berlaku. Tak semua orang berada dalam situasi yang sama. They're have own life. gittuuu. Bukannya nak cerita sedih. Ataupun raih simpati. Sebab kita sendiri yang sanggup pendam seorang diri. But, realiti bukan seorang diri. Kita ada DIA, sedang uji sejauh mana sabar kita.


Cuba pejam mata,seorang diri kenkadang buat kita fikir sapa yang akan datang bantu kita, samada kita sendiri yang mengubah corak hidup untuk lebih happiness bak kata orang putih. Simple lagi, sorang-sorang pun boleh cari soul yang hilang. Boleh fikir mana silap kita. Perbetulkan yang salah bukan cari salah orang. Mak aku selalu pesan, "hang salah ataupun dak sekali pun tetap cakap mintak maaf kat orang". Jangan terlalu pendam dan ego diri tu menang.


Dengan kata lain, sabarlah selagi boleh sabar. Insyaallah ada di depan yang lebih bersinar. Tapi always kena ingat untuk diri sendiri dan kawan-kawan. Sekali yang mai takkan sama yang pergi. HARGAI

7 ulasan:

Cik Yaya berkata...

INDEED..

Hi..salam singgh dr yaya..
bru nk melawat kengkawan blogger ^_^
salam ramadhan juga

AMRI OTHMAN berkata...

@Cik Yaya long time no see :')

Eeiou _ berkata...

yes, do appreciate. Don't take them for granted.

AMRI OTHMAN berkata...

@Eeiou _
KAN...appreciate tu yang penting..

Syahran Syah berkata...

Assallammuallaikum..salam ukhuwah.

Cik Tetra berkata...

Betul tu awie.



Appreciate what you have.


jangan nanti menyesal di kemudian hari.

cik wanie Lovela (CWL) berkata...

kahwin cpt wei

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...