LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Isnin, 28 Januari 2013

Pemergian satu kemestian

 Satu adat satu kepastian adalah PERMERGIAN orang kita sayangi, Mungkin seluruh Kampus UiTM Segamat telah pun mengenali sahabat senegeri aku in berasal dari Jitra,Kedah. Alyarham telah pun pergi buat selamanya. Tapi kali ini aku nak cerita awal pertemuan aku dengannya.


Awal pertemuan aku adalah sewaktu Minggu Destini Siswa untuk batch yang paling ramai aku jaga iaitu seramai 1600 lebih orang iaitu batch semester 6 sekarang. Tak ramai juga mengenali aku,yang kenal mestilah siswa-siswa yang anti aku masa itu. Aku adalah Biro Displin yang suka menjerit-jerit,berlari-lari sampai keluar halqum also berdarah telinga hangpa sebelum nie.

Biasa di Segamat,setiap junior adalah wajib berkenalan dengan senior untuk pertolongan, seriously aku tak penah buli korang masuk dalam loker ke panjat tiang ke kan,aku kan baik..setiap kali korang masuk mesti aku kasi cekelat or biskut yang aku bawa dari Langkwi masa orientate “temubual”. Aku paling tertarik bila orang yang jumpa adalah dari Kedah.


Maka terjumpalah Ahmad Shahznuriman, cerita punya cerita satu bilik dengan classmate aku Hadri Arif a.k.a Shark budak Wing 3C, atas Wing aku je. Menarik, Tanya la pasal “abang besar” bilik dia peragai macam mana. Shark juga orang kedah.Tapi jauh cikit la nak ke Penang sana,Kulim. So,adatlah geng jauh pakat nak balik sama-sama.

Lama-lama punya lama lepak sampailah abis sem aku kat segamat kenal dengan dia,dengan budak wing pun classmate dengan dia. So,selalu la lepak sama-sama. Jindan,Hujan,Exco,Sandra,Kolu semua adalah coursemate dia. Kenkadang dah lepak tu tengok je dia main gitar & nyanyi ramai-ramai. Macam baru je lagi. Tapi sekarang semuanya dah berubah.


Sesungguhnya, seriously aku terkejut dapat tahu di twitter pasal semua nie. Terutama sekali aru & Kiambang.Macam tak sangka semua nie terjadi,Harap kita semua redha dengan pemergian kawan kita ini. Entri ini tidaklah untuk menyayatkan hati kalian semua,tapi semoga kita senantiasa mengingati kematian serta selalu mendoakan saudara seIslam kita di dunia mahupun yang telah pergi.



post yang mungkin mengingatkan kita


post aku pada malam itu.


Post abangnya.Semoga sesiapa yang beliau mempunyai hutang,mohon agar halalkan ataupun kata abang beliau sekiranya terlalu banyak tolong hubungi keluarga mereka.



Yang Merinduimu,
Awiekashi/Mohamad Amri/Awie

25 ulasan:

Chenta S Qaseh berkata...

Al-fatihah buat arwah. tak kenal..tapi berita ni cukup gembar.. tersentap juga hati bila dapat tau pasal ni

miszATIN berkata...

Uitm jb pun ade digemparkn dgn berita ni. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Alfatihah :(

miszATIN berkata...

Uitm jb pun ade digemparkn dgn berita ni. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Alfatihah :(

Cik Tetra berkata...

Al - Fatihah buat Arwah. Semoga roh dia dicucuri rahmat. AMin

AwieKashi berkata...

@Chenta S Qaseh
aminnn....mesti satu uitm sgmt hebohkan..

AwieKashi berkata...

@ miszATIN
yeke? innalillah..
siapa dia? kenal tak?

AwieKashi berkata...

@Cik Tetra
aminnn...terima kasih semua :')

Cik Tetra berkata...

amin. sama2 :))

si robot comel berkata...

Al-fatihah untuknya. tadi pun ada bacaan yassin kat PI tadi.

erna berkata...

hmmm amri, ena terasa kehilangan dia :(

Noor Adibah berkata...

inalillahwainalillahirojiun.. Al-fatihah buat arwah.. Ya Allah sedih nya awie ibah bace ..

p/s: semoga keluarga die kuat menghadapi semua ni. memang sakit bila hilang orang yang kite sayang. kita yang hidup ni mesti berdoa untuk die yang telah pergi buat selama2 nya ehh awie

Alia Rahmat berkata...

ALia pun terlejut pasal dia. Wuu.. Anyway, beruntung awie kenal dia, semoga dia di tempatkan di tempat org yang beriman.

AwieKashi berkata...

@cik tetra
hurm..terima kasih pasal "budak awesome" tuh.. :)

AwieKashi berkata...

@so robot comel
alhamdulillah...terima kasih semua...

AwieKashi berkata...

@erna
hurm...sangat mengejutkan bila dgr cte pasal dia masa tu..

AwieKashi berkata...

@Ibah
iabh pun pahamkan camne rasa bila jd pada family sendirikan..
mudah2an ibah pun kuatkan semangat juga..

AwieKashi berkata...

@Alia Rahmat
Alhamdullillah allah pertemukan...
walaupun sekejap..

Cik Tetra berkata...

awie: no biggie. you're welcome :))

AwieKashi berkata...

@cik tetra
huhu...cantik kot... :')

Cik Tetra berkata...

cantik eh? hew hew. TQ :)

AwieKashi berkata...

Cantiklah kalau sedemikian rupa..

cik.KyN ツ berkata...

al-fatihah. sedih dgr , even tak kenal . moga dia berada di kalangan org y beriman :) allah lebih sygkan dia :)

cik.KyN ツ berkata...

lagu dalam entry nie mmg khas for him eh ? dr kawan dia ke ? ya allah sedih sgt, makna lagu nie mmg akn ngis la, sbb kita kehilangan org y kita syg kan . huu

AwieKashi berkata...

@cik.KyN ツ
ha'aa...lagu khas utk dia...

C.T.K berkata...

innalillah wa'inna ilaihirojiun..sedih la pulak ase..atleast dia smpat bg nasihat..huhu..alfatihah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...