LIKE sampai LEBAM! klik FOLLOW sekali ye.. Nanti saya klik semua yang boleh klik kat BELOG ANDA! ;)

My lovely Geng!

Ahad, 29 Mei 2011

About MDS

18 Mei 2011 bertolak ke Lotus Hotel Desaru utk kursus PM
abis kursus 20 Mei 2011
Bermulanya MDS 21 Mei 2011

Sepenuhnya hari pertama semakan fail peribadi..
(hulk & shidi)

 Akak PM di gemari ramai... HUHUHU!
(Ezza, Syida & Farad)

 Fun games...
 crowded Dewan Sri Temenggong 1300 above
fokus taklimat...

 The Poyos-poyos...HAHAHA!

 Dressed up utk penutupan MDS

 Malam perkenalan MPP & PM


Hari Sukan Paling best!!! 









 Tetap enjoy!!! yeayyyyy!!

 C u again MDS...
p/s: sori,,gmbr xbyk,,nnt tgk lah kat DCD yg akan dpt..

Bye...bye..sayonara...! :')

Rindukan semua,
Awiekashi

Khamis, 26 Mei 2011

Oh Minggu Destini Siswa Part02


Assalamualaikum,,,?

Eh,,,xnak jawab ke?? *whatever (versi nabil)….HAHAHA! hari nie saya mau crite MDS utk part02 pulak…agak gempak hari nie,,bukan setakat agakTERAMAT GEMPAKLAH…. Hari semua stdent enjoy dgn performance diorg tengah padang utama… 

Dah macam *Begini-gini haa….(versi Jozan)ngee~ 
 Team siswa NABIL *team lain lain kali yerk...

Bukannya apa,,,group saya jadi JOHAN lagi utk MDS kali nie…UNTUNGLAH sapa yang group saya…huhu….*I’m sorry to group “AMIR” not “AMRI” owkeyh *dengan reaksi petik2 jari dengan kepala sekali goyang…HAHAHAHA! 
 
 Team siswi NABIL

Enjoy yang teramat..semua PM di agih group with random… ada 4 group…

----> AMIR,NABIL,JAMBU & JOZANsaya terpilih utk ke group NABIL… so,apa lagi,,

”NABILLLL,,,come to ME…* nada sorang mama yang gedix2…HIHIHI

Yang penting konker 5 hamper utk JOHAN di pegang oleh group saya…

 

Group lain…”apa pun xboleh…..”(versi jambu)

Sapu bersih utk 5 game yang di wakili oleh siswa & siswa baru…*that y lah trademark saya yang 1st entri kali nie WHATEVER~~+ ada aku kesah~

Nagis group lain xdapat juin with abg PM yang SPORTING nie…HAHAHA… hambikkk kau,,,JK gitu… semua trademark group saya guna…huhu..

“maap-maap….”(versi nabil) nanti kita men game best2 lagi k,,,woki cokie pun kita layan macam tadi ramai2….HUHU…

sori,gambar xbapa cantik..nnt part last saya masuk kan gambar cantik-cantik.. baik punyerrr...(versi Dafi) HAHAHAHA! 
yang melaporkan,
Abg PM awiekashi

Ahad, 22 Mei 2011

Oh Minggu Destini Siswa Part01

Assalamualaikum,,,
Huhuhu...sori semua....busy sgt....tgk pada tajuk entri pun korang dah tahu kan??? macam mana busynyer sorang PM (*tambahan,sekarang bukan lagi Pembantu mahasiswa,tapi skrg Pemimpin Mahasiswa) nak jaga adik-adik yang baru masuk nie,, macam-macam karenah diorg nie...dari anak menteri sampai lah ke anak yang betul-betul daif...kesian pulak saya bila ada sorg adik tuh tya saya,

Situasi
ADIK : abg,saya nak tya,,macam mana kalau family saya just ada ibu je,, ibu saya keja cuma dapat RM400 sebulan je lebih kurang... macam mana saya nak bayar yuran utk masuk UiTM nie??
SAYA : ok,,kalau macam tuh adik nanti jumpa dgn abg sekali lagi,,& kita akan ke HEP utk settle kan masalah adik yerk? jgn risau...UiTM bukannya kejam utk paksa adik bayar,,kemungkinan adik adik akan di tanggung semua pembayaran yuran ini..

Nie sebelum hari MDS malam tuh saya buat utk semua PM
*x cantik korang pakai jugak yerk dlm 1 minggu nie...huhu

Nie pulak nametag saya....HUHU!
akhirnya buat pertama kali tukar biro Displin selama 2sem jadi bendahari MDS...
sakit otak jugak dibuatnya dengan duit-duit nie..
kalau RM1/RM2 xpe,,nie...gRrrrR~
paham-paham la yerk brapa byk..

walau cmne pun saya tetap beri cikit input segala pengalaman jadi biro displin semasa di DESARU LOTUS HOTEL kat PM yg baru *kursus je tapi best,, walaupun dulu kene COP MUKA sebagai PM di anti pelajar sebab asyik serius je.. nak buat cmne kan? tugas tetap tugas...so,laksanakan jelar...huhu... sori tau sapa yang kene tengking dulu..tapi pas abis MDS kita ok je kan??? ^_^

Yang Melaporkan,
PM AMRI @ awiekashi

Isnin, 16 Mei 2011

Ini Cerita MyAkak

Assalamualaikum,,,
Alhamdulillah,,,hari nie dah sampai pun segamat tapi kolej macam apa lagi...lepas je sambut bufday anak akak saya yang bernama Si Aisyah 14hb,,,& saya terus nek feri,nek bas dtg segamat nie haa...celik-celik dah 2 tahun dia,,pejam celik dah kat segamat....oh,,,really crazy~ kejap sgt pulak cuti rasanyer....KALI NIE RUGILAH~~~~~ 

 Aku je ada tuh...
 
 hepi bufday aisyah
*ala-ala chinese or jepun or korean?? hahaha

Untuk pengetahuan yang xtahu,,15hb adalah hari BELIA NEGARA...Kesempatan nie nak ucap gak selamat hari belia,,wlpn dah terlambat....HUHUHU! SEBAB SAYA MASIH SEORANG BELIA...Ramai2lah gi putrajaya owkeyhhhh??

Papepun, best dok kat umah,,,akak saya seorang guru sebenarnya,,,dia hepi sgt setelah menang kawad kawad kaki Daerah skuad pengakap yang dia ajar wlpn baru je involved 1st time tahun nie,,group laki & pmpuan dapat no.2.. macam xcaya je dia rasa...

Akak saya siap langan astro cte merong mahawangsa + cun lg...HUHU! terbaik giler-giler...

Sebelum saya balik sini,,,dia telah belanja saya macam2...huhu...SUKA!SUKA!SUKA! sayang akak lebih....MMMmmuah!! hehe... suka ati aku lah nak sayang akak aku...HAHAHA! actually dia telah bawa aku kuar cari kasut kulit baru untuk aku berlari-lari bersama-sama adik kontrak masa MDS nanti....mahal kot...

 Dr.Cardin tuh..RM149

Yang bestnya masa nak balik dapat singgah makan lamb chops....perggghhhh,,,sedap giler.....akak saya terbaik lah!!! HUHUHU! love u akak...
 marvelous...
*myb sebab saya xlama kot...that why lah dpt mcm2...

Tapi yang xbestnya xdpt nek keta baru dia,,,HONDA JAZZ,,sbb sampai 15hb..iaitu hari nie,,,Waaaa~~ best utk dia sbb hari nie hari GURU... macam adiah dia dapat la....kan????

SELAMAT HARI GURU AKAK!
DAN SEMUA WARGA PENDIDIK SEKALIAN...
Yang merindui,
Awiekashi

Ahad, 15 Mei 2011

Offer henset Terbaik Dari Ladang


Haifa alukum?? Huhu..Hrp2 semua siat la yerk,,”im’ sorry”( versi Amir RL3) walaupun xminat akan dia.. bknya apa,asyik dengar dia dok merapu kat radio sgt,,kasi dia chance utk famous ckt..Sekali lagi maaf sbb x update dekat seminngu  nie..bknnya apa,, kureng sihat ckt,,FB pun x on9,,paham2 jelar… *padahal xde pape pun..sihat je..wink!wink! Kebelakangan nie g carik henset baru.. Utk SAYA lah…! utk sapa lagi.. Dan saya telah temui pun~~…CANTIK! CANTIK! CANTIK!

"SEGAMAT BARU JE JEJAK KAKI TIBA SINI" (versi iklan)

Dan sekarang, NOKIA C3-00 telah saya guna…untung giler seh….sini saya nak cte sebab bodek punya bodek RM 450 saya di tawarkan… Wahh…kompom korang cakap mahal kan,,,bagi saya nie adalah paling termurah…. Sbbnya dia kasi saya 4GB memory card,also special Bluetooth hand free… 

Walawehhh….untung seh aku,, myb promoter gurl tuh terpikat kat saya kot,, sbb tu lah dia kasi OFFER ‘BAIK PUNYA’~~ *Ala-ala Dafi gituh, cam syuib perform maharaja lawak hari tuh….HAHAHAHA!

SAYA amik kaler purple,,masa tuh ada 3 kaler je,,GOLD,PINK,PURPLE… Nak amik GOLD macam ramai je yang guna,,if PINK,nanti balik kampus kompom2 aku kena mainkan…so,PURPLE lah jadi pilihan…gurlz & boyz buleh guna…HUHUHU… ok ark??? Limited Edition tuh,,,siap ada corak lagi kat belakang henset tuh… jum saya tunjukkan…


Inilah hensetnya,,,cantik kan??

 Nie lak Bluetooth Hand free tuh..
*harga asal dekat RM200 tuh..(lebih kureng cam nie lah)

Kata-kata akhir,,,untunglah…..!!!! HUHUHU! Semua untung nie,,,apa yang nak rugi la pulak kan????HUHUHU! btw,SAYA SUKA!SUKA!SUKA! senanglah nak contact.. NOKIA 5300 Express Music saya jadi backup…wink!wink! ^_^

C3 purple kepunyaan,
AWIEKASHI

Ahad, 8 Mei 2011

Si M mendominasi LANGKAWI


Assalamualaikum,,,
Straight to the point cte utk hari nie…satu fenomena yang berlaku di Tanah Tempat kelahiran aku iaitu LANGKAWI PERMATA KEDAH…<< ayat di petik dekat saint board kat pantai Chenang Langkawi…huhu…Fenomena yang jarang berlaku di tempat orang…sebab kat sini  NO TAX!! Hahaha,,jgn jelez tau…

Fenomena yang agak mengejut orang luar yang datang ke langkawi,,, yang berbentuk seperti 3 DIAMOND dan dimulakan huruf “M”, bukan iluminati OK! Or freemason,,hurm,,xtahu la nk cakap cmne,,pikir-pikir sendiri la yerk..no versi NABIL,,huhu~

 Mungkin anda sudah tahu bila lihat logo ini..

Semakin lama semakin ramai yang mengunakan,,,Kalau warna lain xpe,,Ini terlalu aku sering nampak adalah warna PUTIH… Agak menjelezkan para pelancong yang datang,, kata mereka “untunglah orang langkawi,,jum kita pulak duk langkawi pas nie”..dlm hati saya,,nnt semakin berat la pulau nie,,HUHU! Main-main yerk abg..

Pendekkan lagi cte,,di sebabkan TAXION la orang luar jrg dpt mengunakan si M nie.. sekarang,,si M telah memukau penduduk langkawi utk mengunakannya…. Nilainya pun separuh dari darat or semenanjung Malaysia… That why org luar jelez,,,wawawahh,,,,apa la agknya….kan,,kan,,kan,,,?

Xlain dan xbukan,,,ianya adalah MITHUBISHI LANCER~~

 Tengok pada matanya mengalahkan ikan jerung...HAHAHA!

 Yang ini kaler jiran aku punya saudara... >.<

 The last one adalah sepanjang aku kuar mesti nampak kat jalan...
si Putih gebu...

Jangan TERKEJUT kalau NAMPAK LANCER ADALAH TEKSI kat sini..

Input kat sini,,UNTUNGLAH  DUK LANGKAWI... wink! wink!

Yang teringin,
Awiekashi

Sabtu, 7 Mei 2011

Ini Cerita Mydaddy



Assalamualaikum,,
Hai semua,,apa motif gmbar kat atas nie?? Xde pape,,saje amik gmbr anak akak saya..huhu,,sori lupa update lak,,almaklumlah busy…(bajet mcm ada je org nak bacakan) HUHU…xkesah lah…Hari nie saya nak kongsi susah payah ayah saya & rakan-rakannya kat dalam hutan,,,

Ayah saya nie suka sgt wat keja-keja adventure…cewahh,,,ckp org putih lak.. *that words my father suka ckp kat kwn-kwnnya…huhu…kelakar lah… Btw,ayah saya nie keja sendiri…pape keja mst dia buat,,serba buleh taw ark, that why gak my mama tergoda…opsss~~ hehe…

Berbalik pada keja yang adventure nie,,buleh kata mgikut musim la keja nie.. xsilap bila musim panas,,mst ayah saya g memukat pelanduk kata org sini or “kancil” kalau xtahu sgt…& mencari madu lebah…Sebenarnya nak cte pasal madu lebih je,,HUHU! Jauh pulak saya pusing…ok straight to the point!

If xsilap jugak saya tgk kat luar *luar dari langkawi lah.. mahal gak madu lebih nie di jual,,,besar botol kicap cap kipas tu dah around RM200..tkejut jugak… bukan senang nak cari…cian jugak saya tgk ayah saya..dah dia ckp hobi,xpelah… bukan selalu pun,,ikut musim je…tp ayah saya selalu simpankan utk kitorg satu family..Bijak-bijak….huhu..*agak2 versi apa tuh??

Pengalaman ayah saya penah pengsan bila ribuan lebih menyegat dia.. but,ayah saya cte pengsan & tersedar dan blari..(sebenarnya sya nak tergelak bila dgr,pastu jadi terpikir pnjg,*susah jugak keja-keja nie)

Nak tulis panjang cte xde orang baca lak…tunjuk gmbr jelah….kan…?

 starting macam nie

Dah dapat kene la perahkan... 

 Perah sampai abis lah..
Dan macam nie lah hasilnya..byk di pasaran..huhu

Cuma nak cakap,rezeki tuh ada di mana-mana je..buangkan sifat malas tuh yerk...Insan yang cemerlang dtgnya dari hati yang bersih dan jiwa yang tenang DOTDOTDOT selamat beramal..HAHAHA! 
Pesanan Penaja,
Awiekashi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...